Костянтинівка - перевалочний пункт для мешканців Торецька | ZI.ua
Акция закончилась

Евакуація жителів Торецька: Як допомагає людям адміністрація Костянтинівки

16 липня 2024, 15:52 | Офіційно | Костянтинівка, Торецьк 1272
Поділитися:
Евакуація жителів Торецька: Як допомагає людям адміністрація Костянтинівки

Торецька громада перебуває під постійним обстрілом з боку російських військ. Ворог стирає місто з землі, одночасно намагаючись штурмувати східні околиці. Відстань від центрального району Торецька до лінії бойового зіткнення становить 2-3 кілометри. 

Евакуація з громади продовжується. Менше ніж за місяць лише рятувальниками було вивезено 517 людей. За офіційною інформацією, у Торецьку не залишилося сімей з дітьми. Проте поодинокі випадки повернення неповнолітніх до міста через обхідні шляхи можуть мати місце

Спочатку мешканців вивозять до сусідньої Костянтинівки. Тут вони можуть відпочити, поїсти та помитися. За потреби залишитися на нічліг. Далі людей направляють у безпечніші регіони.

Про те, як тут допомагають евакуйованим мешканцям фронтового Торецька, повідомили у прес-службі Костянтинівської міської військової адміністрації.

"Особам, евакуйованим з Торецької громади, надаємо необхідну та першочергову допомогу, яка включає банно-пральні процедури, гарячу їжу, роботу з психологами, гуманітарну допомогу у вигляді харчових та гігієнічних наборів, одягу. За потреби постраждалому населенню надається нічліг. Після чого проводимо подальшу евакуацію людей до більш безпечних регіонів України", — повідомляє Костянтинівська МВА.




Нагадаємо, від пожежної частини у Торецьку залишилися самі руїни.

Раніше повідомлялося, як відбувається евакуація з Торецька: відео від ДСНС.

З 5 липня для мешканців Донеччини розпочалась безкоштовна евакуація до Волинської області.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ