ЗСУ звільнили ще два км на Бахмутському напрямку | ZI.ua
Акция закончилась

ЗСУ звільнили ще два км на Бахмутському напрямку

25 вересня 2023, 16:14 | Офіційно | Бахмут 1443
Поділитися:
ЗСУ звільнили ще два км на Бахмутському напрямку

Сили оборони протягом 24 вересня звільнили 2 кілометри на Бахмутському напрямку, повідомив начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Евлаш. 

"Наша робота за минулу добу була зосереджена більше на контрбатарейній боротьбі. Нашим військовим вдалося зірвати 295 завдань противника — використання БПЛА та інших радіосигналів. Але вдалося звільнити в смузі Східного угруповання військ ще 2 кілометри", — розповів Евлаш. 

Війська рф 511 разів обстрілювали позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку, п'ять разів били з авіації, сталося 11 боїв. ЗСУ знищили сім гаубиць "Д-30", БМП, склад з боєприпасами. 

На Лімано-Куп'янському напрямку збільшилася кількість боїв і протягом 24 вересня було три бої, які тривали переважно у Берестового і Лоскутівки. Росіяни завдали 11 авіаційних ударів і більше 520 разів били по позиціях українських захисників з артилерії. Втрати армії рф на цьому напрямку: ліквідовані 145 окупантів, два танка, чотири бойових броньованих машини, два міномети, три автомобілі, склад з БК, один БПЛА. 

На Білогіровському напрямку противник активно застосовує різні артилерійські системи, шукає слабкі місця в нашій обороні.

"Вздовж всієї лінії зіткнення тривають артилерійські дуелі", - повідомив Ілля Евлаш. 

Він уточнив, що фіксується рух 100-тисячного війська рф з одного напрямку на інший. 

"Противник вже починає готуватися до зими: відсутні ротації, відпустки, ситуація з морально-психологічним станом. Зима ускладнить додаткову обстановку для противника і буде негативно впливати на їх морально-психологічний стан в тому числі", - розповів Евлаш.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ