Для перевізників пасажирів змінили правила роботи | ZI.ua
Акция закончилась

Власники переобладнаних автобусів потрапили в неприємну ситуацію

5 січня 2023, 14:02 | Бізнес 3441
Поділитися:
Власники переобладнаних автобусів потрапили в неприємну ситуацію

Переобладнані з фургонів автобуси не допускатимуть конкурсів на маршрути в Україні. Також планується поступовий перехід на користування транспортом, пристосованим для осіб з інвалідністю.

Слід зазначити, що подібні переобладнані маршрутки в Україні не є рідкістю. Справа в тому, що вантажні фургони набагато дешевші за пасажирські мікроавтобуси. Їм ставлять бічні вікна, а в салоні встановлюють сидіння. Як правило, такі автобуси не відповідають стандартам безпеки.

Наразі Кабінет Міністрів вирішив заборонити експлуатацію автобусів, переобладнаних із вантажних авто. Відповідні зміни внесено до Порядку проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування. Про це написав у Telegram представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, повідомляє Фокус.

З цього часу до конкурсів не допускатимуть перевізників, які пропонують для експлуатації автобусом, переобладнаним з вантажного транспорту.

Крім того, у перспективі Кабмін планує поступовий перехід на використання транспорту, пристосованого для перевезення людей з інвалідністю та маломобільних осіб на внутрішньообласних маршрутах та маршрутах у межах територіальних громад.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі