Військовий у Костянтинівці двічі вистрілив із автомата | ZI.ua
Акция закончилась

Військовослужбовця у Костянтинівці судили за порушення правил поводження зі зброєю

22 листопада 2023, 14:25 | Кримінал | Костянтинівка 5013
Поділитися:
Військовослужбовця у Костянтинівці судили за порушення правил поводження зі зброєю

У Костянтинівці військовослужбовця судили за порушення правил поводження зі зброєю. Інцидент стався у лютому, суд ухвалив вирок у листопаді 2023 року. Про нього повідомляється у Єдиному реєстрі судових рішень. Обвинувачений родом із Закарпаття, раніше судимий не був. 

У лютому 2023 року військовий зайшов до торгового павільйону на "Хитрому ринку". Він був у стані алкогольного сп'яніння і мав при собі заряджений автомат Калашнікова, який не стояв на запобіжнику. У документі повідомляється, що військовий направив зброю стволом у підлогу, після чого "безпідставно та протиправно зробив один неконтрольований постріл із зазначеного автомата у бік потерпілої". Внаслідок чого в жінку, що стояла поруч, потрапили уламки кулі. Вона зазнала поранення ділянки правого колінного суглоба. 

Військовий у судовому засіданні свою провину у скоєнні кримінального злочину визнав у повному обсязі. Він також повідомив, що у Костянтинівці він прийшов у торговий павільйон, де замовив курку гриль. Потім він, перебуваючи біля торгового павільйону, з довіреного йому автомата зробив один постріл в асфальт, після чого зайшов у торговий павільйон і зробив ще один постріл у підлогу, після чого у нього відібрали автомат. Причини, через які почав стріляти, назвати не зміг, все сталося під впливом алкоголю. Після другого пострілу він чув, як люди закричали. Докладніше обставини події не пам'ятає. Під час проведення огляду місця події було виявлено виїмку в асфальтобетонному покритті біля павільйону та всередині приміщення, а також дві гільзи. 

Повідомляється, що військовослужбовець відшкодував потерпілій 100 тисяч грн. У скоєному щиро покаявся. Згідно з висновком судово-медичного експерта, за своїм характером встановлене у постраждалої тілесне ушкодження відноситься до легких тілесних ушкоджень, що завдає короткочасного розладу здоров'я, тривалістю понад 6 днів, але не більше трьох тижнів (21 день).

Суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді двох років службового обмеження для військовослужбовців за вирахуванням із суми грошового забезпечення у дохід держави 20 відсотків.





Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ