Рятують там, куди "швидка" не їде: парамедики Донеччини розповіли про свою робот | ZI.ua
Акция закончилась

Виїжджають першими: Парамедики Костянтинівки поділилися історіями порятунку людей

7 червня 2024, 14:10 | Світ та людина, Милосердя | Костянтинівка, Покровськ, Добропілля 2790
Поділитися:
Виїжджають першими: Парамедики Костянтинівки поділилися історіями порятунку людей

У березні 2022 року через повномасштабне російське вторгнення було створено підрозділ парамедиків поліції Донецької області. Формування бригад було вимушеним: "швидка" виїжджати на місця ворожих прильотів відмовлялася.

Саме парамедики першими прибувають на місця обстрілу. Вони витягують людей з-під завалів, надають першу допомогу, а потім евакуюють постраждалих до лікарень. Парамедики працюють по всій лінії обстрілів, у тому числі у Костянтинівці, оскільки місто постійно обстрілюється.

"Спочатку ми були інструкторами, які викладали для поліцейських у Маріуполі. Коли почалося повномасштабне вторгнення, ми стали парамедиками, багато приїжджало іноземних волонтерів, які також навчали нас, ми проходили навчання. Щоб потрапити до тренінгового центру та парамедиків, потрібно пройти відбір: фізичну, вогневу та психологічну підготовку", — розповідає капітан поліції Олександр Савенко із Костянтинівки, який був відзначений нагородою за врятовані життя на саміті Всесвітнього конгресу українців у Румунії.

МВС України опублікувало відео, в якому парамедики Донеччини поділилися своїми історіями надання допомоги, яких за два роки зібралося чимало.

Серед них — старший лейтенант поліції Руслан Губанов із Костянтинівки. Він розповів про порятунок маленького хлопчика у Покровську. Його роботу відзначив президент Володимир Зеленський.

Історією порятунку людей уже у самій Костянтинівці поділився сержант поліції Андрій Булавін. Також він розповів про складнощі, з якими стикаються парамедики під час виїзду на місця обстрілів, а також про специфіку роботи загалом.

Докладніше у відео:



На Донеччині працює 10 груп парамедиків, вони чергують цілодобово. 40 працівників за два роки врятували 837 осіб, здійснили понад дві тисячі бойових виїздів.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ