Відновлення ремонту доріг на Донеччині: Підрядники фігурують в кримінальних | ZI.ua
Акция закончилась

Відновлення ремонту доріг на Донеччині: Підрядники фігурують в кримінальних справах

27 квітня 2023, 13:03 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка 18222
Поділитися:
Відновлення ремонту доріг на Донеччині: Підрядники фігурують в кримінальних справах
Иллюстративное изображение

Незважаючи на військові дії в Донецькій області планують відновити ремонти доріг і мостів. У квітні 2023 року в департаменті Донецької обладміністрації замовили проекти ремонтів доріг в різних частинах регіону. Плани робіт обійшлися бюджету області в близько 8,7 млн грн. Частину з цих коштів отримали підрядники, які фігурують в кримінальних справах.

Про це журналісти Вільного радіо дізналися з закупівель на порталі Prozorro. Поновити ремонтні роботи планують на двох ділянках протяжністю близько 12 кілометрів на автодорозі Софіївка-Дружківка. Відремонтувати цей шлях хотіли ще в 2021-му, а на початку 2022-го обрали підрядника. Однак до робіт не приступили через повномасштабну війну. У минулому році реконструкцію цих ділянок оцінювали майже в 110 млн грн. Зараз заплатили 475 тисяч гривень за коригування минулого проекту капремонту. Скільки коштуватимуть самі роботи, поки невідомо. На цій же дорозі планується відремонтувати і два мости — один протяжністю 18,5 метрів, інший 12 метрів. Їх також хотіли оновити ще в минулому році, причому тендер на ремонт однієї з переправ оголосили 1 березня 2022 року, тобто після початку відкритої війни. Тоді за ремонти мостів були готові заплатити близько 38 млн грн з бюджету області. Втім, роботи все ж не стали проводити через війну. В даний час за коригування старих проектів реконструкцій обох переправ віддадуть близько 170 тисяч гривень. Нову вартість робіт оголосять пізніше.

Ремонтувати також планують:
  • 12-метровий залізобетонний міст на дорозі Лиман-Лозове. За розробку проекту реконструкції заплатили 1 215 233 гривень. 
  • 14,75 км автодороги Криворіжжя-Костянтинівка, в Покровському районі. 2 868 525 грн коштуватиме проект реконструкції.
  • 2.9 км автодороги М-04 (Знам'янка — Луганськ — Ізваріно) недалеко від села Гришине, Покровський район. Проект обійдеться в 1 210 481 грн. 
  • 18 кілометрів траси Добропілля-Кам'янка, капітальний ремонт обійдеться в 2 735 446 грн.


Всі ці проекти повинні бути готові в цьому році. Підрядників, які займуться документами по автодорозі Софіївка-Дружківка, вже знайшли.

Коригувати проекти капремонтів буде столична фірма "Модуль-експерт", яка фігурує в кримінальному провадженні. До 2018 року фірмою керував Олексій Олександрович Гусаков. Зараз він керує Донецьким облавтодором.

За версією слідчих, в 2018 році у фірми "Модуль-експерт" замовили авторський нагляд за ремонтом дороги Лиман-Зарічне-Новосадово. Нібито головний підрядник не доробив ремонт до кінця, проте гроші отримав. Але "Модуль-експерт" все одно підписало акти виконаних робіт.

Проектами мостів на дорозі Софіївка-Дружковка займеться підприємство - ВП "Міст", яке теж фігурує в кримінальному процесі. Ця компанія, як і "Модуль-експерт", регулярно отримує бюджетні підряди в Донецькій області. Слідство вважає, що в 2015 році керівництво ВП "Міст" змовилося з посадовими особами Костянтинівського управління комунального господарства, щоб вкрасти близько 395 тисяч грн. В ході ремонту шляхопроводу по вул. Білоусова-Ємельянова в Костянтинівці вони вносили в акти виконаних робіт матеріали, які не використали, і завищували їх вартість.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі