Він віддав своє життя, щоби жили інші... | ZI.ua
Акция закончилась

Євген із Костянтинівки віддав своє життя за життя інших людей

6 грудня 2023, 11:02 | Офіційно | Костянтинівка 3780
Поділитися:
Євген із Костянтинівки віддав своє життя за життя інших людей
Фото - автора

Сьогодні, у День Збройних Сил України, ми продовжуємо публікації матеріалів про костянтинівців, які загинули за свободу України.

Євген Панченков ріс веселим, допитливим хлопчиком. Після закінчення школи № 16 вступив до професійного ліцею (ПТУ №113), закінчив який з підвищеним розрядом за спеціальністю «зварювальник».

Працював у ГКП «Комунтранс», був сумлінним та виконавчим спеціалістом. 2018 року Женю призвали до Нацгвардії, служив у Харкові. Після закінчення термінової служби перейшов на контракт.

«Женя був третьою дитиною у сім'ї, - розповідає мама Олена Анатоліївна. - Він був дуже прив'язаний до мене, допомагав матеріально, особливо коли я хворіла»

Перед війною хлопець встиг побувати вдома, отримавши відпустку. Із початком війни Євген продовжив службу добровольцем. Влітку 2022 займався розмінуванням Харківської області. Був кілька разів поранений та контужений, лікувався у шпиталях.

«Він міг повернутися додому за станом здоров'я, - продовжує свою розповідь Олена, - після контузій відчував часті головні болі і не міг засипати без ліків. Але не хотів залишати побратимів та після лікування завжди повертався до місця служби».



Востаннє батьки навідували Євгена у шпиталі на початку вересня минулого року, 5 числа поїхали додому, а Женя повернувся до своєї частини. За словами його побратимів, хлопець був відважним та виконавчим воїном, ніколи не ховався за спини інших.

А 15 вересня обірвалося життя 27-річного солдата, підірвався на фугасному снаряді неподалік селища Турове Харківської області. Поховали героя з усіма військовими почестями у рідній Костянтинівці на цвинтарі селища Первомайське.

«Хоронити рідних важко, - каже Олена, - ховати своїх дітей - нестерпний біль. І вона не йде з часом, залишається лише почуття гордості за загиблого сина-героя».



Євгена Панченка за життя нагороджено медаллю «Захиснику Вітчизни» та орденом «За мужність» III ступеня посмертно.

Євген народився 1 червня у День захисту дітей, яких він захищав. Проходячи повз його могилу, низько вклонися герою, адже він віддав своє життя, щоб могли жити інші…


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ