Індексація пенсій пройде по-новому | ZI.ua
Акция закончилась

В Україні проведуть індексацію пенсій по-новому: як зміниться розмір виплат

18 вересня 2023, 14:02 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 4755
Поділитися:
В Україні проведуть індексацію пенсій по-новому: як зміниться розмір виплат
Фото из открытых источников

Уряд України проведе у 2024 році індексацію за новими правилами, що дозволить відновити соціальну справедливість у виплатах. як передає «Хвиля», про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Так, за словами Шмигаля, буде кілька відмінностей від попередніх щорічних переглядів виплат. Зокрема, індексують всі пенсії. По-друге, змінять механізм індексації пенсій, що дозволить збільшити виплати людям, які давно вийшли на пенсію.

«Будуть проіндексовані всі пенсії. Крім того, ми впровадимо коефіцієнти і бали, які дозволять людям з однаковими умовами виходу на пенсію, незалежно від його часу, отримувати однакову пенсію і однакову індексацію. Це дозволить в 2024 році підвищити середню пенсію до 6 тисяч грн», – розповів Шмигаль.

Таким чином, згідно з підрахунками, в результаті індексації середня пенсія в Україні повинна вирости до 6 тисяч грн (сьогодні трохи більше 5 300 грн).


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ