Послуги стоматологів подорожчають, але не значно і не всі | ZI.ua
Акция закончилась

В Костянтинівці подорожчають деякі стоматологічні послуги

18 січня 2023, 14:04 | Світ та людина, Здоров'я | Костянтинівка 5877
Поділитися:
В Костянтинівці подорожчають деякі стоматологічні послуги
Фото - автора

З 1 лютого за лікування зубів константинівців доведеться заплатити трохи більше, ніж сьогодні. За словами директора КНП КМР « Стоматологiчна полirлiнiка » Олександра Золотенко, це - вимушений захід. Справа в тому, що з початок року Програма фінансової підтримки лікувального закладу, прийнята міською радою, виконується далеко не в повному обсязі.



І щоб зберегти колектив і можливість надання стоматологічної допомоги, ціни на послуги доводиться піднімати. Однак, за словами Олександра Миколайовича, подорожчання буде незначним. І тільки тих послуг, які вимагають використання дорогих матеріалів.

Сьогодні у вестибюлі лікарні було кілька пацієнтів. Світлана вже була у стоматолога, заплатила за чистку каналів і рентгенівський знімок 250 грн. Дівчина сподівається, що і сьогодні їй не доведеться платити дорожче. Валентині Миколаївні видаляла зуб, вона заплатила за це близько 300 грн.

Оплата за лікування у кожного пацієнта різна в залежності від складності процесу лікування. Комусь тільки пломбу потрібно поставити. А кому-то, зробивши анестезію, необхідно почистити два-три зубних каналу.

У прейскуранті детально розписані ціни на всі послуги. Там дуже багато медичних термінів, в яких не фахівцеві не розібратися. Наведемо найбільш зрозумілі. Наприклад, консультація хірурга, коштує 78 грн, анестезія – 58 і 69 грн ( в залежності від препарату ), за просте видалення зуба потрібно заплатити 165 грн, за складне видалення – 358 грн. і т.д.

У минулому році в поліклініці безкоштовно обслуговували велику кількість інвалідів, переселенців і інших пільговиків. Цього року кількість таких хворих скоротилася до мінімуму через недостатнє фінансування Програми. Проте, за словами директора, якщо у звернувся з гострим болем пацієнта зовсім нічим заплатити за лікування, то в допомоги йому не відмовлять.

Читайте також, які продукти подешевшали в Костянтинівці.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ