Купе виключно для жінок запроваджує Укрзалізниця | ZI.ua
Акция закончилась

Укрзалізниця організувала «одностатеве купе» на декількох напрямках

12 червня 2023, 14:58 | Ініціатива 2448
Поділитися:
Укрзалізниця організувала «одностатеве купе» на декількох напрямках

Прес-служба Укрзалізниці повідомила, що підприємство запроваджує продаж квитків до жіночих купе. Поки що ця послуга працює в пілотному режимі.

Як розказали в компанії, продаж квитків відбуватиметься виключно у мобільному застосунку Укрзалізниці – на сьогодні ключовому каналі продажів залізничних квитків в Україні.

Укрзалізниця знайшла швидке технологічне рішення для реалізації жіночих купе, надалі воно буде доопрацьовуватись, наразі ж достатньо оновити застосунок до найсвіжішої версії.



Поїзди з доступними для придбання жіночими купе будуть відповідно марковані у застосунку, а посадка до таких купе буде відкрита виключно жінкам та дітям, яким не виповнилося 6 років. Вартість проїзду в жіночих купе не відрізняється від звичайної, кількість квитків на одне замовлення так само обмежене чотирма.

– Переходимо від хайпу до справи. Як і обіцяли, запроваджуємо в експериментальному режимі жіночі купе. Далі будемо дивитися на попит та приймемо рішення щодо масштабування цього проекту на більшу кількість нічних рейсів. Також працюємо над посиленням безпеки в поїздах, скоро анонсуємо ще декілька рішень, – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Під час пілотного періоду жіночі купе з'являться на 4 рейсах далекого сполучення, які є серед лідерів за кількістю зареєстрованих скарг та конфліктних випадків з початку року:

№81 Київ – Ужгород;

№41 Дніпро – Трускавець;

№75 Київ – Кривий Ріг;

№15 Харків – Ясіня.

Жіночі купе у цих поїздах вже у продажу на поїздки від 30 червня.

Укрзалізниця розглядає тест із запровадженням жіночих купе як один з елементів системного посилення безпеки у поїздах, водночас посилюючи патрулювання рейсів воєнізованою охороною, а також продовжуючи програму оснащення вагонів камерами відеоспостереження, сигналізацією на дверях купе та кнопками виклику провідника.

Примітка

Відповідно до пункту 1.7 Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України, затверджених наказом Мінтрансзв’язку від 27.12.2006 № 1196, зареєстрованих в Мін’юсті 04.04.2007 за № 310/13577 (далі – Правила перевезення), купе жіноче – це купе, у яке здійснюється продаж проїзних документів тільки для осіб жіночої статі.

Згідно з підпунктом «а» пункту 2.47 Правил перевезення Укрзалізниця, як перевізник має право відмовити в оформленні проїзних документів у разі, якщо замовник проїзного документа не згоден з умовами цих Правил.

Відповідно до пункту 7.7 Правил перевезення у разі відсутності місця у вагоні, до якого придбано проїзний документ, начальник поїзда (старший стюард) зобов'язаний надати пасажиру, за його згодою, місце в іншому вагоні (у тому числі і вищої категорії – без стягнення доплати). Якщо ж пасажиру надано місце нижчої категорії, то йому повертається різниця вартості проїзду.

У разі неможливості надати місце пасажиру в цьому самому поїзді йому, на його згоду, надається відповідне місце в іншому поїзді з переоформленням проїзних документів безплатно, а в разі відмови пасажира від запропонованої заміни місця на підставі акта загальної форми, складеного начальником поїзда (старшим стюардом) йому повертається вартість проїзду і послуг в претензійному порядку.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі