Як зміниться пенсія українців вже з майбутнього року | ZI.ua
Акция закончилась

Українці з 2024 року будуть збирати бали для гідної пенсії

23 вересня 2023, 18:24 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 2631
Поділитися:
Українці з 2024 року будуть збирати бали для гідної пенсії
Фото из открытых источников

У наступному році уряд планує запустити нову пенсійну реформу. Вона повинна буде забезпечити кожному пенсіонеру солідарну пенсію не нижче 30% його середньої заробітної плати протягом життя. Разом з накопичувальною складовою – це буде не менше 50%.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Прем'єр повідомив, що з 1 березня 2024 року в Україні проведуть індексацію пенсій, проте процес буде проходити по-новому.

Він зазначив, що в нарахуванні пенсій буде введена бальна система, яка вирівняє диспропорції між давно вийшли на пенсію пенсіонерами і тими, хто зробив це недавно. Тобто, виплати виходили на пенсію пенсіонерам раніше підтягнуться до сучасного рівня.

«Щомісяця працевлаштовані громадяни платять внесок до Пенсійного фонду. Внесок буде перерахований в бали згідно співвідношенню між зарплатою людини і середньою зарплатою по Україні на той момент. Якщо ви платили внески з зарплати, яка є середньою по країні, отримуєте 10 балів.

Вище середньої по країні отримуєте, наприклад, 12 або більше балів, менше середньої — 8 балів. Потім ці бали щороку будуть так само перераховуватися назад в пенсію відповідно до актуальної середньої заробітною платою», - пояснив Шмигаль.

Також прем'єр підкреслив, що планується зробити солідарну пенсійну систему більш захищеною від інфляції і девальвації.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ