У Торецьку почнуть примусову евакуацію дітей з батьками | ZI.ua
Акция закончилась

У Торецьку почнуть примусову евакуацію дітей з батьками

17 жовтня 2023, 17:40 | Офіційно | Торецьк 1296
Поділитися:
У Торецьку почнуть примусову евакуацію дітей з батьками
Фото: ГСЧС

У Торецьку і селищах громади почнуть примусову евакуацію дітей з батьками. В цілому там залишається 240 дітей, велика частина з них в місті. Про це в ефірі "Суспільне.Спротів" розповіла прес-секретар Головного управління Нацполіції в Донецькій області Олександра Гаврилко. 

"В цілому в тих громадах, які визначають як ті, в яких буде примусова евакуація, сьогодні 253 дитини. 240 дітей – це Торецька громада, 13 дітей це Мар’їнська громада. В Мар’їнській громаді набагато менше, бо там у місті Красногорівка ми всіх діток вивезли", — повідомила Олександра Гаврилко.

У Торецькій громаді загострюється ситуація і правоохоронці вже бачили, як складно було евакуювати дітей з інших селищ громади.

"Це Північне, Залізне, Нью-Йорку. Там, були деякі домівки, де проживали діти, з них видно окуповану Горлівку. Там була ситуація критична, бо на деякі вулиці дуже важко було проїжджали, щоб забрати дітей", — розповіла Гаврилко.

Вона додала, що зараз доречно додати до переліку на обов'язкову евакуацію Торецьк, Петрівку, Нелипівку і Щербинівку. 

"Найбільше звісно ж таки у Торецьку, це місто досить велике у порівнянні з іншими селами та селищами, і там дуже багато дітей. Ситуація зараз: там теж виїжджають потроху сім’ї з дітьми. Але все одно профілактична робота вона триває вона повинна бути", — повідомила Олександра Гаврилко.

Про плани ввести примусову евакуацію дітей з батьками, повідомив в.о. начальника Донецької обласної військової адміністрації Ігор Мороз. Йшлося про Мар’їнську та Торецьку громади. За його словами, станом на вечір 13 жовтня залишались 19 дітей у двох населених пунктах Мар’їнської громади: Катеринівці та Єлизаветівці. У Торецькій громаді, за його словами, було 240 дітей.

Загалом, за даними ОВА, на Донеччині перебувають 40 576 неповнолітніх.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ