Святогорськ і американський Істон підписали меморандум про побратимство | ZI.ua
Акция закончилась

У Святогірська з'явилось місто-побратим з Америки

30 березня 2023, 20:02 | Офіційно 1149
Поділитися:
У Святогірська з'явилось місто-побратим з Америки
Жителі Істона, штат Коннектикут, США готові надати братську допомогу жителям українського Святогірська. 

Між містами офіційно підписаний меморандум про побратимство. Керівник МВА Володимир Рибалкін, повідомив Суспільному, що зараз між містами триває налагодження контактів для майбутньої співпраці.

"Ми спілкувалися з мером Істона Девідом Бінделглассом та дізналися, що мешканцям громади цікаво знати більше про Святогірськ більше, яким він був до повномасштабної війни. Представники громадської організації Alex21 for Ukraine зняли фільм про місто і показали американцям", — розповів він.

За його словами, зараз вирішуються питання подальшої співпраці.

"Зараз це спілкування і ознайомлення з потребами міста. У нас дуже багато потреб після деокупації: проблеми з водопостачанням, водовідведенням та багато інших. Американцям цікава підтримка фермерства, адже Істон фермерське місто", — говорить глава МВА.

Як розповів Рибалкін, якщо істонська громада буде інвестувати в сільськогосподарську сферу, було б дуже добре, тому що комунальна техніка міста була повністю знищена російськими військовими.

"Дуже багато сфер, де міста можуть співпрацювати. Будемо вибирати найбільш ефективні напрямки, щоб наша громада максимально швидко відновлювалася", - говорить Рибалкін.

У Святогірську проживає близько 650 осіб, до повномасштабного вторгнення було більше чотирьох тисяч.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі