У Костянтинівці та Покровську працюють мобільні бригади психологічної допомоги | ZI.ua
Акция закончилась

У Слов'янську відкрили оновлений центр психологічної підтримки

28 березня 2024, 10:07 | Світ та людина, Здоров'я | Костянтинівка, Покровськ, Слов'янськ 1383
Поділитися:
У Слов'янську відкрили оновлений центр психологічної підтримки

27 березня у Слов'янську відкрили оновлений центр психологічної підтримки. Громадська ініціатива з надання психологічної допомоги на Донеччині діє вже майже рік і всього охопила до семи тисяч осіб. Окрім Слов'янська, представництво є ще в Покровську, а також задіяні чотири мобільні бригади, які їздять по громадах Краматорського та Покровського районів.

"Будівля центру в Покровську пошкоджена обстрілом — вікна, двері. Але там продовжує працювати мобільна бригада. Ще така ж у Костянтинівці та ще дві — у Слов'янську. Вони їздять по віддалених громадах району. 

Громадський центр у самому місті, Слов'янську, був і раніше, але тепер ми маємо оновлене приміщення. Міська рада нам надала його безкоштовно, а партнери зробили у трьох кімнатах капітальний ремонт та оснастили технікою, меблями", — пояснила асистентка проекту.

У центрі надають психологічну допомогу дорослим та дітям. Також мешканці міста можуть отримати безкоштовні юридичні консультації, повідомляє Суспільне.

Мешканка Слов'янська Олена Глоба звернулася до фахівців громадського центру за психологічною допомогою. Спілкування зі спеціалістами знижує тривожний стан та дає впевненість, ділиться жінка.

"Найголовніша проблема — це страх, за життя своїх дітей, онуків, за місто, що з ним буде. Попри те, що йде війна, людям потрібна підтримка, психологічна і взагалі соціальна підтримка. Коли ми спілкуємося з психологинями, ми розуміємо — з нами поруч друзі, які готові нас підтримати, дати пораду, можливість відчувати себе більш-менш безпечно", - зазначила Олена Глоба.

Також у громадському центрі психологи проводять терапію для батьків. Житель Слов'янська Леонід відвідав заняття із дружиною. Чоловік зізнається, що раніше такого досвіду не було.

"Мені буде цікаво поспілкуватися із сімейним психологом. У моїй життєвій практиці ще не було такого спілкування. Є деякі питання — іноді не знаю, як поводитися з дитиною, особливо зі старшою, тому що вона дівчинка", — поділився Леонід.

В окремій кімнаті спеціалісти провели інтерактивне заняття з дітьми. Спільно з батьками вони розмальовували шопери.

"Діти розважаються, оскільки дуже важливо бавитися в цей непростий період. Вони — супергерої, які знаходять свої суперсили", — відзначила асистентка проекту Вікторія Курська.

Працює центр у будні з 9:00-16:00 за попередньою реєстрацією.

Записатися можна за телефоном: 0955748352.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ