У Костянтинівці ціни на домашні огірки поки що не знижуються | ZI.ua
Акция закончилась

У сезон заготівлі овочів ціни на домашнi огірки у Костянтинівці «зашкалюють»

24 червня 2024, 09:47 | Бізнес | Костянтинівка 8316
Поділитися:
У сезон заготівлі овочів ціни на домашнi огірки у Костянтинівці «зашкалюють»
Фото - автора

Зазвичай у другій половині червня костянтинівці починають заготовляти овочі на зиму. Першими завжди дозрівали огірки, і ціни на них у цей період були прийнятними.

Цього року вартість домашніх огірків нижча за 50 грн за кілограм не опускалася. Найчастіше їх продають по 50-60 грн., тож за такою ціною мало, хто робитиме заготівлю.



Чоловік кілька днів поспіль на території Центрального ринку продавав домашні огірки дешевше за 50 грн, так їх одразу й розбирали.

Занадто суха та спекотна погода у травні призвела до того, що на дачних ділянках та городах ці овочі просто не зійшли.

Виростити їх змогли лише ті, хто займається цим професійно у парниках та теплицях. А таких у Костянтинівській громаді небагато, ось ціни й не знижуються.

Катерина багато років займається вирощуванням огірків на продаж. На її думку, огірків може бути більше у другій половині липня, оскільки вже пройшли дощі. До того ж, за прогнозами синоптиків, дощовими будуть кінець цього місяця та початок наступного.

А це сприятиме гарному врожаю популярного овочу, що, природно, призведе до зниження його вартості.



Поки ж мешканці громади заготовляють на зиму кабачки, вони цього року недорогі та певною мірою можуть замінити взимку мариновані та солоні огірки.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ