Чим відрізняється субсидія від пільги на комуналку | ZI.ua
Акция закончилась

У ПФУ пояснили, чим відрізняються субсидії від пільг на комуналку

12 жовтня 2023, 16:44 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 2748
Поділитися:
У ПФУ пояснили, чим відрізняються субсидії від пільг на комуналку
Фото из открытых источников

Багато українців плутають такі поняття як «житлова субсидія» і «пiльги на житлово-комунальні послуги». А деякі вважають вважають, що це різні назви однієї і тієї ж державної допомоги..

Але це не зовсім так. У прес-службі Пенсійного фонду пояснили, чим відливаються ці виплати. Є у них і загальне. Це те, що це допомога, що надається державою на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого побутового палива.

«Але житлова субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг і пільга на оплату житлово-комунальних послуг – це два різних види виплат», - відзначили в ПФУ.

Субсидія

Житлова субсидія – це допомога від держави тим сім'ям, доходи яких не дозволять їм сплатити в повному обсязі кошти за спожиті житлово-комунальні послуги.

Це допомога залежить від матеріального становища сім'ї: маєш низький дохід – можеш отримувати житлову субсидію.

Її призначають, згідно з Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабміну № 848 від 21.10.1995.

Пільга

Пільга – встановлене законодавством перевага, що надається певним категоріям осіб.

Наприклад, це ветерани війни, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, захисників і захисниць України, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС, діти війни, багатодітні сім'ї і т.д.

При цьому пільга на оплату житлово-комунальних послуг (в залежності від категорії одержувачів) може надаватися, як без урахування, так і з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї.

Механізм реалізації пільг визначається Порядком надання пільг, затвердженим постановою Кабміну від 17.04.2019 № 373.

При наявності одночасно права на субсидію і пільгу надається один з видів такої державної допомоги.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ