Війська РФ стали активно бити по шахтах, заявили в Міненерго | ZI.ua
Акция закончилась

В Міненерго звернули увагу, що війська РФ стали часто бити по шахтах

5 грудня 2023, 16:02 | Надзвичайні події 1443
Поділитися:
В Міненерго звернули увагу, що війська РФ стали часто бити по шахтах

Останнім часом окупаційні війська РФ стали частіше завдавати ударів по українських шахтах. Знеструмлення таких об'єктів призводить до зупинки їх діяльності, розповів в ефірі «Ми-Україна» заступник очільника Міненерго Ярослав Демченков.

Як зазначив чиновник, зараз є тенденція, що росіяни почали обстрілювати дуже сильно шахти, для того, щоб їх знеструмити. Коли у шахтах немає елекроенергії, люди там не можуть працювати – це теж їхня тактика. Внаслідок обстрілів вимикаються і повітряні лінії теплоелектростанцій в прифронтових регіонах.

Так, наприклад, внаслідок обстрілу 30 листопада знеструмлювалась шахта на Донеччині. На момент атаки і зникнення світла у ній перебувало майже пів сотні працівників. Того ж дня під удар потрапила одна з ТЕЦ на півдні. За день до того через ворожий обстріл було частково зруйновано будівлю шахти в Донецькій області, постраждали четверо робітників.

27 листопада через російську агресію живлення втратили одразу три шахти, понад 70 шахтарів протягом доби залишалися заблокованими на об'єктах.

Також Ярослав Демченков наголосив на тому, що на територіях, наближених до лінії бойових дій, енергетики на ремонт виїжджають разом з саперами та працівниками ДСНС. Іноді, щоб розпочати відновлювальні роботи треба спершу загасити пожежу, а інколи, щоб дістатись до пошкоджених об'єктів, необхідно здійснити розмінування.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ