Названi розміри підвищень зарплат вчителям | ZI.ua
Акция закончилась

У майбутньому році зарплати вчителям підвищать в два етапи

18 вересня 2023, 15:49 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Ил'іновка, Курахове, Бахмут, Торецьк, Слов'янськ, Добропілля 4083
Поділитися:
У майбутньому році зарплати вчителям підвищать в два етапи
Фото из открытых источников

Про підвищення зарплат вчителям розповів в інтерв'ю ukranews глава парламентського комітету з питань освіти, науки і інновацій Сергій Бабак. На жаль, воно буде невеликим. До кінця війни істотно збільшити заробітки педагогів не вийде.

Педагогам підвищать зарплати вже з нового року. Причому не з нового навчального року, а з початку календарного. Вже з 1 січня 2024 року їхня зарплати повинні стати вище на 10%. А потім, з 1 липня, заплановано ще одне підвищення – на 12%.

«Зарплати працівників освіти будуть підняті в наступному році. Я бачив проект бюджету. Планується підвищення з 1 січня на 10%, потім через півроку ще 12%. Це тарифна сітка, вона прив'язана до мінімалці. Збільшується мінімалка, збільшується оклад всіх в тарифній сітці», – пояснив нардеп.

Звичайно, при нинішньому зростанні вартості життя таке зростання зарплати не виглядає істотним. Але в умовах війни вся вітчизняна бюджетна сфера, крім оборонної, фінансується за кошти міжнародних партнерів. А вони хочуть, щоб наша перемога в цій війні обійшлася їм якомога дешевше.

Отже, до закінчення війни і очевидно в перші роки після її закінчення бюджетникам не варто сподіватися на істотне підвищення зарплат. Хоча влада вже зараз намагається придумати формулу, при якій зарплати вчителів можна буде підвищити більш істотно.

Глава парламентського комітету знайомий з цими пропозиціями, проте поки афішувати їх не готовий. Адже це робочі варіанти, і на якому з них зупиняться, поки невідомо.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ