У Краматорську у другий раз оголосили тендер на ремонт пошкодженого обстрілом бу | ZI.ua
Акция закончилась

У Краматорську знову оголосили тендер на ремонт пошкодженого обстрілу будинку

20 травня 2024, 08:20 | Офіційно | Краматорськ 861
Поділитися:
У Краматорську знову оголосили тендер на ремонт пошкодженого обстрілу будинку
Фото: Александр Гончаренко/Facebook

У Краматорську знову шукають підрядника для ремонту багатоквартирного будинку на вулиці Ярослава Мудрого, 44, який був пошкоджений внаслідок російських обстрілів у ніч на 31 серпня 2022-го.

Краматорське Управління житлово-комунального господарства оголосило тендер, на ремонт виділяють понад 59 мільйонів гривень. Як повідомляє Суспильне, попередній тендер скасували після аудиту Держаудитслужби.

"За ці засоби відремонтують систему опалення та вентиляції, зокрема встановлять радіатори, прокладуть трубопроводи водопостачання з поліпропіленових труб та встановлять сушарки для рук. Також капітально відремонтують водопровід та каналізацію, зокрема встановлять фільтри для води в трубах системи опалення. Ще проведуть демонтажні, загальні та електромонтажні роботи", - йдеться на сайті Prozorro. 

Також підрядник має вирівняти та пофарбувати стіни на 730 квадратних метрах та облаштувати територію біля будинку. Згідно з оголошенням ЖКГ, підрядник має виконати ремонтні роботи до 31 грудня 2025 року.

Фінансуватимуть роботи у 2024 та 2025 роках за рахунок коштів фонду місцевого бюджету Краматорська. 

Чому було скасовано попередній тендер

Будинок за цією адресою міська влада визначила, як один із тих, що підлягають відновленню. Тут запланували розпочати ремонт, у першому тендері сума фінансування становила 45 млн 917 тис. Наразі на ремонт планують витратити, згідно з оголошеним тендером, 59 млн 63 тис. 

Держаудит служба повідомила, що у скасованому тендері аудитори встановили порушення законодавства з боку обох учасників: як замовника проведення аварійно-ремонтних робіт – Управління ЖХГ Краматорської міськради, так і їхнього виконавця – приватної фірми, яка, незважаючи на невідповідність тендерної пропозиції, стала переможцем конкурсу. Тоді Управління житлово-господарства Краматорської міської ради погодилося з висновками аудиторів, скасувало рішення щодо визначення "МБК СДМК" переможцем торгів.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ