На Донеччині створено першу Охоронну зону для збереження об'єктів Червоної книги | ZI.ua
Акция закончилась

У Краматорському районі створили першу Охоронну зону для збереження рідкісних рослин та тварин

1 березня 2024, 16:37 | Офіційно 855
Поділитися:
У Краматорському районі створили першу Охоронну зону для збереження рідкісних рослин та тварин

У Донецькій області створено першу Охоронну зону для збереження об'єктів Червоної книги України - № 1 «Біленьке-1». Про це повідомили у ДонОВА.

Охоронна зона з площєю 143,142 га розташована на північно-східній околиці Краматорська на правому схилі долини р. Біленька у безпосередній близькості до північних меж селища Біленьке Краматорського району та повністю входить до меж регіонального ландшафтного парку «Краматорський» (РЛП «Краматорський»). 

Зазначається, що крейдяні степи, представлені на вказаній ділянці, займають лише 0,2% території України, вкрай рідкісні та потребують особливої охорони. 


"Вразливість флори крейдяних відслонень, скорочення їх площ, обумовлюють необхідність охорони подібних невеликих ділянок. На території охоронної зони у результаті польових досліджень, які проводилися співробітниками науково-дослідного відділу РЛП «Краматорський», виявлено 18 видів рослин та 14 видів тварин, занесених до Червоної книги України. З них 11 видів відносяться саме до вказаної реліктової кретофільної флори", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що департамент екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації опрацьовує пропозиції РЛП «Краматорський» зі створення ще кількох охоронних зон на території Краматорського району Донецької області.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ