З 1 вересня українцям припинять сплачувати компенсацію за розміщення переселенці | ZI.ua
Акция закончилась

У Костянтинівці з 1 вересня призупинять виплати за розміщення переселенців

21 серпня 2024, 12:03 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Курахове, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 777
Поділитися:
У Костянтинівці з 1 вересня призупинять виплати за розміщення переселенців
Фото из открытых источников

В Україні та в Костянтинівці, зокрема, з початку війни діє програма «Прихисток», в рамках якої українці, які дали притулок переселенцям, отримують виплати від держави. Але з 1 вересня допомогу буде припинено.

На початку повномасштабного вторгнення РФ тисячі українців змушені були залишати свої будинки у пошуках безпечного житла. На допомогу їм прийшли їхні співвітчизники, котрі безкоштовно надали їм для житла квартири чи будинки.

Держава вирішила підтримати таких відповідальних громадян та виплачувала їм по 450 грн за кожного переселенця як компенсацію за комуналку.

Але з 1 вересня 2024 року виплати скасують, розповів заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Роман Усенко. Надання такої допомоги буде заморожене.

«За програмою «Прихисток» основне джерело – - це кошти, які ми отримуємо від міжнародних партнерів. На жаль, на сьогоднішній день можливості підтримувати проект немає. Тому ми запропонували внести зміни до постанови, що регулює порядок видачі цієї компенсації, та механізм тимчасової допомоги припинено» - зазначив Роман Усенко.

Він також додав, що програма довела свою ефективність, тому планів щодо повної відмови від неї немає. Представник Мінреінтеграції каже, що як тільки буде знайдено кошти, проект буде відновлено. А поки що серпень – останній місяць виплати компенсації.

І місцеві адміністрації вже почали розсилати повідомлення, що останню заяву про розміщення переселенців потрібно подати до 6 вересня, пише TODAY.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ