Експерти вважають, що ціни на цибулю продовжать рости | ZI.ua
Акция закончилась

У Костянтинівці ціни на цибулю б'ють рекорди: На думку експертів, це – не межа

7 лютого 2023, 12:07 | Бізнес | Костянтинівка 5226
Поділитися:
У Костянтинівці ціни на цибулю б'ють рекорди: На думку експертів, це – не межа
Фото - автора

За період з початку року цибуля подорожчав на 15%. Якщо на початку січня він в середньому коштував 35 грн за кілограм, на початку лютого – 38 грн, сьогодні цибуля хорошої якості дешевше 40 грн не купиш.

А якщо порівняти з лютим минулого року, то цибуля в Костянтинівці подорожчав на 300%! Підприємці кажуть, що це пов'язано з підвищенням вартості коренеплоду на оптових ринках до 30-35 грн. Про це пише і EastFruit.

Аналітики вважають, що ціни на цибулю будуть рости і далі, адже на ринку є підвищений попит, а запаси овоча у багатьох українських виробників практично вичерпалися.

Як відзначають фахівці, ціна навіть в 35 грн. / Кг ( $ 0,96 / кг ) є рекордною за всю історію незалежності України. На зростання цін також вплинули перебої з електроенергією, адже в сховищах овочі почали приходити в непридатність.

В Українському клубі аграрного бізнесу також відзначили, що на збереження цибулі в сховищах вплинуло його низька якість, що виникло через велику кількість дощів восени минулого року.

При цьому розраховувати на поставки імпортного лука не варто, вважають експерти, адже більшість країн Центральної Азії істотно скоротили продажі на зовнішні ринки.

Читайте також, як за рік змінилися ціни на продукти в Костянтинівці.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ