Як переселенцям повернути виплати, розповіли в УСЗН | ZI.ua
Акция закончилась

У Костянтинівці позбавили виплат понад 250 переселенців: Як повернути держдопомогу

27 вересня 2023, 13:04 | Офіційно | Костянтинівка, Ил'іновка 4731
Поділитися:
У Костянтинівці позбавили виплат понад 250 переселенців: Як повернути держдопомогу
Фото из открытых источников

Відповідно до постанови уряду від 11.07.2023 № 709, – виплата допомоги на проживання ВПО припиняється в разі, якщо особа перебувала за кордоном більше 30 календарних днів поспіль.

Перевірку перебування всередині переміщених осіб за кордоном проводить Міністерство фінансів України

За результатами проведеної перевірки Костянтинівським УСЗН припинено виплату 253 одержувачам допомоги на проживання.

У 30-денний період перебування за кордоном не включаються дні службового відрядження, оздоровлення дітей, стажування, лікування, реабілітації. Це підтверджується відповідними документами.

Зокрема на запрошення приймаючої сторони, а також дні перебування за кордоном з таких причин, як смерть родичiв особи і. Догляд за хворою дитиною до 18 років, перебування в закладах охорони здоров'я, судових і правоохоронних органах.

У тих випадках, коли людина не за власним бажанням не мала змоги повернутися з-за кордону і може підтвердити такі обставини документально.

Якщо внутрішньо переміщена особа перебувала за кордоном менше 30 днів, необхідно надати інформацію про факт перетину державного кордону України. Це може бути закордонний паспорт зі спеціальною відміткою Держприкордонслужби.

А також - інформація з бази даних «Відомості про осіб, які перетнули державний кордон України, в'їхали на тимчасово окуповану територію або виїхали з такою території».

Отримати таку інформацію можна в разі звернення особи в Головний центр обробки спеціальної інформації Держприкордонної служби із запитом, в якому відповідно до вимог ЗУ «Про захист персональних даних» вказуються реквізити документа, засвідчують особу і за яким особа перетинало кордон України .

Тобто, якщо внутрішньо переміщена особа надасть в УСЗН документи про повернення в Україну і / або про обставини лікування, реабілітації тощо за кордоном, виплата допомоги буде відновлено з місяця її припинення .


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ