У Костянтинівці увічнили діяльність "Білих Янгелів" | ZI.ua
Акция закончилась

У Костянтинівці одну з вулиць перейменували на честь підрозділу «Білий Янгол»

22 квітня 2024, 20:10 | Ініціатива | Костянтинівка 1230
Поділитися:
У Костянтинівці одну з вулиць перейменували на честь підрозділу «Білий Янгол»

Одну з найдовших вулиць Костянтинівки, Інтернаціональну, перейменували на честь поліцейських підрозділу «Білий Янгол», які вивозять людей з-під вогню на лінії фронту.

Таку назву запропонували мешканці громади під час громадського обговорення. Костянтинівська міська військова адміністрація підтримала вибір громадян.

"Загін поліції «Білі янголи» було спеціально створено на Донеччині для евакуації цивільних. Нині він діє в багатьох містах і вже став легендарним. Назва відзначає героїзм та відданість членів загону «Білі янголи», які ризикували своїм життям для рятування інших. 

У червні 2023 фото костянтинівця Павла Дяченка, на якому він рятує дитину, потрапило на марку Укрпошти. Пишаємося земляком", - йшлося у тексті звернення.


Павло Дяченко евакуює 6-річну Аріну з Бахмута після того, як біля її будинку вибухнув снаряд:


У ході електронного опитування ця пропозиція набрала більше голосів, за цей варіант проголосували 31,9% осіб. Після опрацювання результатів голосування спеціальною комісією було присвоєно нову назву – вулиця Білих Янголів.

Поліцейські звернулися до містян із вдячністю.

"Поліція Донеччини дякує мешканцям-авторам ідеї та всім причетним до увічнення діяльності груп «Білий Янгол». Для нас це велика честь і мотивація. Продовжуємо служити українському народу!", - написали правоохоронці.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ