Мешканцям громади радять без потреби не виходити з дому | ZI.ua
Акция закончилась

У Костянтинівці надають допомогу громадянам, які постраждали від ожеледиці

11 грудня 2023, 15:02 | Світ та людина, Здоров'я | Костянтинівка 4542
Поділитися:
У Костянтинівці надають допомогу громадянам, які постраждали від ожеледиці
Фото из открытых источников

За минулу добу до травмпункту міськлікарні № 5 звернулося 15 мешканців громади. Серед них і громадяни, які постраждали від ожеледиці. Це не надто високі показники, наприклад, минулого року за першу добу ожеледиці було 36 таких хворих.

За словами директора КНП «Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування Костянтинівської міськради» Олени Руденко, всім постраждалим надано допомогу.

Чотирьох громадян готують до операцій у нашій лікарні, одного постраждалого відправили до Дніпра. Справа в тому, що йому потрібна допомога нейрогірурга, а такого фахівця у Костянтинівці немає.

Незважаючи на всі старання комунальників, пішохідні тротуари в місті дуже слизькі, а на дорогах приватного сектору взагалі суцільна ковзанка.

Тож медики радять городянам без потреби не виходити з дому. Ну а тим, хто змушений це зробити, дотримуватись заходів особистої безпеки.

Як правильно ходити в ожеледицю

Насамперед — не поспішайте, зрозуміло, що справи ніхто не скасовував. Але надто висока ймовірність взагалі не потрапити в потрібне місце, якщо ви впадете і — не дай боже! — щось собі поламаєте. Тому рекомендується максимально знизити швидкість, пересуватися повільно, маленькими кроками.

Обов'язково дивіться під ноги —, так ви зможете контролювати ситуацію, вибирати найбільш безпечні для проходу ділянки. Потрібно враховувати, що острівці льоду можуть бути під снігом. Сумку краще повісити на плече, руки з кишень вийняти, щоби створити можливість для балансування при ходьбі.

Бажано наступати повністю на підошву, коліна розслабити, ноги не піднімати високо. Найбезпечніше пересуватися так, ніби ви на лижах, тобто плавно ковзати. Якщо все ж таки ви послизнулися, присядьте — чим більше висота, тим болючіше падати.

Будьте подвійно уважні та неквапливі, переходячи дорогу. Дайте машині проїхати, навіть якщо вона ще досить далеко, — і лише тоді починайте рух через проїжджу частину.

Але навіть за дотримання всіх застережень від падіння в ожеледицю ніхто не застрахований. Тому при отриманні травми важливо не відкладати звернення до лікаря.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ