Хвилю небезпечних захворювань переживають тварини у Дружківці | ZI.ua
Акция закончилась

Тварини у Дружківці переживають хвилю небезпечних захворювань

23 лютого 2024, 16:36 | Офіційно, Світ та людина, Здоров'я | Дружківка 2586
Поділитися:
Тварини у Дружківці переживають хвилю небезпечних захворювань

Держпродспоживслужба повідомила, що на території Дружківської міської територіальної громади з початку 2024 року встановлені неблагополучні пункти з африканської чуми свиней та сказу тварин. Про це поінформував новинний ресурс ДнЛ+.

У службі зазначають, що завдяки оперативним діям всіх зацікавлених служб, у терміни відповідно до діючих інструкцій, під головуванням керівника військової адміністрації Сергія Боєвського були проведені засідання місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, на яких прийняті рішення з ліквідації та недопущення поширення АЧС та сказу.

«Вірус африканської чуми свиней не становить небезпеки для людини, але є однією із найбільш небезпечних хвороб свиней, оскільки характеризується високою смертністю, значними економічними збитками, запровадженням спеціального режиму для свиногосподарств, витратами на організацію профілактичних та ліквідаційних заходів у разі загрози чи виникнення хвороби та торговельними обмеженнями, що запроваджуються для блокування її розповсюдження», - наголосили у Держпродспоживслужбі.    

Найбільш напруженою залишається епізоотична ситуація щодо сказу. Сказ входить у п’ятірку найнебезпечніших інфекційних захворювань, спільних для людей і тварин. З початком воєнного стану, активними бойовими діями та евакуацією населення на території громади в рази збільшилася кількість безпритульних собак та котів, що в свою чергу збільшує ризик для людей зустріти агресивних, потенційних носіїв вірусу сказу тварин.

Так, у лютому цього року на території Дружківської міської територіальної громади встановлено позитивний діагноз на сказ серед безпритульних тварин. Беручи до уваги складність всієї ситуації, для локалізації розповсюдження хвороби, недопущення загроз здоров’ю та життю населення, начальником Дружківської міської військової адміністрації було прийнято рішення про створення місця перетримки безпритульних тварин (собак). Всі роботи проведено протягом 3 днів, крім цього, організовано відлов та вакцинацію тварин проти сказу.

«Ситуація щодо особливо небезпечних інфекційних, зооантропонозних хвороб тварин знаходиться на постійному контролі керівництва Дружківської міської військової адміністрації. Наразі заходи з ліквідації вогнищ в неблагополучних пунктах тривають», - підкреслили у Держпродспоживслужбі.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ