Терміни подачі заявок ВПО для допомоги на проживання збільшили до 1 грудня | ZI.ua
Акция закончилась

Терміни подачі заявок ВПО для допомоги на проживання продолжено до 1 грудня

17 листопада 2022, 09:22 | Офіційно 837
Поділитися:
Терміни подачі заявок ВПО для допомоги на проживання продолжено до 1 грудня
До 1 грудня 2022 продовжений термін подачі внутрішньо переміщеними особами заяв на отримання допомоги на проживання, якщо такі заяви подавалися до 30 квітня 2022 років через Дію і допомога не прийшла.

Списки таких внутрішньо переміщених осіб сфомовані. І якщо в них присутня вся інформація для призначення і виплати допомоги ВПО, то соцзахист оформить допомогу самостійно, без звернення цих переселенців.

Якщо в переліках немає потрібної інформації або вона некоректна, то орган соціального захисту при наявності засобів зв'язку інформує внутрішньо переміщену особу про надання такою особою необхідної інформації для призначення допомоги за відповідні періоди.

У Мінсоцполітики також повідомляють, що вводиться виборча перевірка фактичного місця проживання / перебування внутрішньо переміщеної особи.

Під час проведення такої перевірки, в разі відсутності внутріперемещенної особи за фактичним місцем проживання / знаходження, посадова особа територіального органу Нацсоцслужби робить відповідний запис в акті і залишає всередині переміщення особі повідомлення про необхідність протягом 10 календарних днів прибути до органу соціального захисту населення за місцем знаходження на обліку проходження ідентифікації.

У разі, коли внутрішньо переміщена особа протягом 10 календарних днів не прибула до органу соціального захисту населення, орган соціального захисту населення приймає рішення про припинення надання допомоги на проживання з наступного місяця.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ