Із зони активних боїв дітей вивозитимуть примусово | ZI.ua
Акция закончилась

Тепер дітей будуть примусово вивозити із зони бойових дій

7 березня 2023, 20:05 | Офіційно | Бахмут 2181
Поділитися:
Тепер дітей будуть примусово вивозити із зони бойових дій
Иллюстративное фото

Рішення про примусове вивезення дітей із зони активних бойових дій було ініційовано і розроблено Координаційною штабом з питань проведення обов'язкової евакуації населення. Питання захисту життя дітей і їх негайної евакуації з особливо небезпечних територій взяла під особистий контроль Віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук.

Підставою для проведення обов'язкової евакуації тепер рішення обласних військових адміністрацій, узгоджене з органами військового командування і Координаційним штабом з питань проведення обов'язкової евакуації населення.

Під відповідні критерії застосування примусової евакуації дітей із зон бойових дій на даний момент підпадає тільки Бахмут.

Обов'язкова евакуація примусовим способом дітей буде здійснюватися при супроводі одного з батьків, що заміняє їх особи або іншого законного представника.

Діти, які опинилися в зоні проведення бойових дій, не можуть самі про себе подбати. Тому вся відповідальність за них – на дорослих. Відмова батьків або опікунів евакуювати дитину не допускається. Адже йдеться про його життя.

«Борг держави – оберігати життя і здоров'я дитини. Прийняте рішення повинно спонукати батьків більш виважено підходити до питання евакуації їхніх дітей. Якщо дорослі не в змозі подбати про безпеку дитини, то це має зробити держава», – прокоментувала рішення Ірина Верещук.

Раніше ми розповідали про багатодітній родині, яка добровільно евакуювалася з Нью-Йорка.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі