На Донбасі в звільнених громадах відновлюється життя | ZI.ua
Акция закончилась

Святогірська та Лиманська громади на Донеччині оговтуються

5 січня 2023, 20:05 | ЖКГ | Лиман 1692
Поділитися:
Святогірська та Лиманська громади на Донеччині оговтуються

У Мінреінтеграції розповіли, як йде відновлення інфраструктури на звільненій частині Донецької області.

зв'язок

У місті Лиман і на території Святогірськ територіальної громади відновлено покриття мобільного оператора Vodafone. Крім того, в Святогірську стала доступна послуга бездротового мобільного інтернету 4G. Фахівці відновлюють мережу ведучого інтернету в селі Хрестище.

Енергетика

Повністю відновлено електропостачання в селах Хрестище, Нікольське, Глибока Макатіха, Маяки, Сидорово і Пришиб. Завершуються такі роботи в місті Святогорську і селі Тетянівка. Зусиллями фахівців електромережі цих населених пунктів вже відремонтовані на 90%.

Соціальна сфера

У Святогірську по вул. Івана Мазепи, 44 і в Лімане по вул. І. Лейко, 3 встановлені і вже працюють банкомати. Також в місті Лімане відновлено роботу відділення Ощадбанку.

Планомірно відновлюється робота магазинів. Всього в Ліманській громаді зараз працюють 30 закладів роздрібної торгівлі, з них 22 торгові точки в місті Лиман і ще 8 – в сільській місцевості. По селах і районам міста, де немає магазинів, проводиться виїзна торгівля.

гуманітарна сфера

В рамках підготовки до зимового періоду в Святогірськ величезній кількості розгорнуто 5 Пунктів незламності. Працюють вони в Святогірську по вул. Молодіжний, вул. Івана Мазепи і вул. Кільцевої. А також – в селах Хрестище по вул. Ясна і Маяки по вул. Гагаріна.

транспортне сполучення

Запущені автобусні маршрути Краматорськ – Слов'янськ – Лиман. Відновлено рух транспорту по маршруту Лиман ( АС ) – « Зелений Клин ». Незабаром планується відновити ще 4 місцевих транспортних сполучення.

розмінування

З початку деокупаційних заходів силами піротехніків ГСЧС і Нацполіції обстежено територія загальною площею понад 1 тисячі гектарів і вилучено 16 682 вибухонебезпечних предмета.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі