На Донеччині судитимуть чиновників військової частини, які незаконно видавали "б | ZI.ua
Акция закончилась

Справа про незаконні "бойові" виплати: На Донеччині судитимуть командира та його підлеглих

5 липня 2024, 14:06 | Кримінал 1401
Поділитися:
Справа про незаконні "бойові" виплати: На Донеччині судитимуть командира та його підлеглих
Фото: ГБР

Завершено досудове розслідування щодо чиновників військової частини на Донеччині, які незаконно видавали "бойові" та понад 2 млн грн привласнили собі.

Як повідомляє прес-служба ДБР, обвинувальний акт направлено до суду. 

"Підозрювані включили до списків для виплат військовослужбовців частини, які фактично не брали участь у бойових діях та перебували за межами Донецької області. Упродовж шести місяців десяти військовослужбовцям у різний період безпідставно налічувалося по 100 тисяч гривень. Більшість коштів, як благодійну допомогу свого підрозділу, вони перераховували на зазначений командуванням картковий рахунок", — йдеться у повідомленні.

У період з березня по вересень 2022 року підозрювані привласнили майже 3,5 млн грн., з яких 2 млн 64 тис. грн. "заробив" командир частини та його спільники. 

"Командир військової частини та троє його підлеглих звинувачуються у розтраті та заволодінні чужим майном, вчиненим організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, та видачі посадовою особою свідомо неправдивих офіційних документів.

Ще одна учасниця злочинної схеми звинувачується у розтраті та заволодінні чужим майном, вчиненому організованою групою шляхом зловживання службовим становищем у особливо великих розмірах", — повідомляє ДБР.

Учасникам злочинної схеми загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ