За тиждень 12 нагород отримали спортсмени Донеччини | ZI.ua
Акция закончилась

Спортсмени Донеччини продовжують збирати міжнародні нагороди

15 грудня 2022, 12:42 | Спорт | Костянтинівка, Маріуполь, Бахмут, Лиман 4185
Поділитися:
Спортсмени Донеччини продовжують збирати міжнародні нагороди

544 нагороди здобули спортсмени Донеччини на міжнародних змаганнях з початку року, із них 12 – минулого тижня. У річній скарбничці Донецької області: 261 золота, 173 срібні, 110 бронзових медалей. Олімпійці вибороли 271 нагороду, неолімпійці – 214, спортсмени з видів спорту осіб з інвалідністю – 59. Про це повідомило Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

Протягом тижня з 5 по 11 грудня поточного року представники Донеччини вибороли 12 нагород на міжнародних змаганнях, з яких 4 золоті, 2 срібні та 6 бронзових. Визначні результати атлети показали в трьох видах спорту.

Традиційне карате

На чемпіонаті світу з традиційного карате, що пройшов у польському Любліні з 9 по 11 грудня, чотирма нагородами відзначилися спортсмени з міста Костянтинівка. У віковій категорії дорослі Олександр Пеняшкін виборов дві медалі: «бронзу» у фуку-го та «срібло» у командному куміте. Серед дівчат срібною призеркою в індивідуальному ката стала Євгенія Пеняшкіна. У категорії юнаки Корній Пеняшкін здобув бронзову нагороду в куміте.

Боротьба вільна

За підсумками командних змагань Кубку світу з боротьби вільної, що відбулися 10 та 11 грудня в американському Коралвілі, спортсмени Донеччини здобули золоту та бронзову медалі. Катерина Зелених із Бахмута в складі збірної України святкувала перемогу, а представник Маріуполя Олександр Хоцянівський піднявся на третю сходинку п’єдесталу пошани в складі збірної світу.

Дзюдо

10 та 11 грудня в Румунії відбулися міжнародні турніри з дзюдо, що виявилися успішними для спортсменів Донецької області зі Слов’янської та Лиманської громад.

На престижному турнірі в Араді серед дзюдостів до 18 років переможцями своїх вагових категорій стали: 57 кг – Вікторія Сотник, 63 кг – Ганна Савенко, 70 кг – Альона Незнаєва. «Бронзу» у категорії 66 кг до скарбнички додав Назар Макешин.

На змаганнях у Плоєшті серед юнаків і дівчат 2012-2013 років народження бронзові медалі здобули: Захар Макешин – у ваговій категорії 30 кг, Софія Незнаєва – у категорії 32 кг.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі