У Покровському районі взяли під варту співробітника однієї із шахт за роботу на російську | ZI.ua
Акция закончилась

Співробітник однієї із шахт у Покровському районі шпигував за Силами оборони — СБУ

25 вересня 2024, 13:20 | Кримінал | Покровськ 315
Поділитися:
Співробітник однієї із шахт у Покровському районі шпигував за Силами оборони — СБУ

На Донеччині затримали ще одного агента військової розвідки Росії, який шпигував за Силами оборони на найгарячішому напрямку фронту – Покровському, де тривають жорстокі бої.

Співробітника однієї із шахт Покровського району дистанційно завербувала російська спецслужба. Йому запропонували передавати інформацію, яка може зашкодити обороноздатності України.

"З метою конспірації протиправної діяльності вони домовились обмінюватись інформацією воєнного характеру у соцмережі «Hornet». Погодившись на пропозицію, мешканець м. Покровська почав збирати для куратора інформацію щодо розташування підрозділів Сил оборони на території населеного пункту. У текстових повідомленнях агент «зливав» місця дислокації особового складу ЗСУ. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", — повідомляє прокуратура Донецької області.


У СБУ додали, що агент розвідував геолокації штабів та укріпрайонів українських військ, і звертав особливу увагу на вогневі позиції важкої артилерії ЗСУ, яка під вогневим контролем тримає штурмові групи окупантів. 

"Під час розвідувальних вилазок агент поводився як рядовий мешканець прифронтової громади, який їздив на роботу на місцеву шахту. Але під час таких поїздок він приховано фіксував розташування українських військ та позначав відповідні координати на гугл-картах", — повідомили на сторінці СБУ.

Агента викрили ще на початковому етапі його розвідактивності, що дозволило задокументувати злочини фігуранта, затримати його та запобігти передачі росіянам актуальної інформації про оборону Покровська.

Під час обшуків у затриманого вилучено мобільний телефон та сім-картки, які періодично змінювалися для конспірації.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ