У Слов'янськ доставлять трансформатор для жителів Славкурорту | ZI.ua
Акция закончилась

Славкурорт скоро буде зі світлом, але є нюанс

13 січня 2023, 15:17 | ЖКГ | Слов'янськ 5922
Поділитися:
Славкурорт скоро буде зі світлом, але є нюанс
Жителі мкр-на Словкурорт на наступному тижні вже будуть з електрикою. Необхідний для цього трансформатор виготовили і незабаром доставлять в Слов'янськ. Про це повідомив керівник Слов'янської ВМА Вадим Лях.

Однак він додав, що був змушений звернутися до правоохоронних органів з приводу діяльності «Укрпрофздравниці». На даний момент підстанція знаходиться у власності цього підприємства.

"Ще до війни багаторазово зверталися з приводу її передачі в комунальну власність міста. Кожен раз отримували відмову.

Після того, як трансформатор, що подає електроенергію на мікрорайон, був виведений з ладу, звернулися з проханням про передачу підстанції ще раз. Це дозволило б терміново приступити до ремонту і обслуговування всіх трансформаторів. У відповідь почули: ми не проти, але майно підприємства знаходиться в арешті. Тому передача неможлива", - повідомив Лях.

Незважаючи на заяви про арешт майна, «Укрпрофздравниця» продала один з трансформаторів за 120 тис. грн. І ніхто не дасть гарантії, що така ж ситуація не повториться з новим трансформатором, купленим за гроші Червоного Хреста, повідомляє Лях.

"Трансформатор, який зараз знаходиться у мене за спиною, повинен виконувати резервну функцію. Він також потребує обстеження, ремонт, а можливо, і заміни. Нічого з перерахованого підприємство не робило і не робить. А місцева влада за законом не може вкладати бюджетні державні кошти у власність приватних підприємств. Тому питання про передачу підстанції залишається актуальним", - підсумував він.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі