Повертати окупований Донбас буде складніше, ніж Крим - Зеленський | ZI.ua
Акция закончилась

Ситуація з Донецькою та Луганською областями складніша, ніж із Кримом - Зеленський

30 листопада 2023, 12:53 | Офіційно 879
Поділитися:
Ситуація з Донецькою та Луганською областями складніша, ніж із Кримом - Зеленський

Під час зустрічі зі студентами трьох миколаївських вишів президент Володимир Зеленський пояснив, як після звільнення Донбасу та Криму Україна планує ментально повертати людей, які довго проживають на тимчасово окупованих Росією територіях. 

За словами президента, у цьому питанні "ситуація з Донецькою та Луганською областями складніша, ніж з Кримом, тому що після окупації у 2014 році на Донбасі з'явилася контактна лінія, де постійно відбувалися бойові дії за участю сепаратистів, що воювали на боці окупантів", повідомляє Суспільне

"Крим дуже чекає на повернення, і Донбас чекає. Але буде надзвичайно складно, бо велика частина цієї території була окупована й максимально мілітаризована. Люди йшли на контактну лінію, а потім на повномасштабну війну проти нас", — сказав президент. 

Глава держави наголосив, що для України сьогодні головне - зберегти існуючу цілісність усередині, яка є "унікальним досвідом об'єднання країни". 

"Все інше обов'язково повернеться. Для якоїсь території потрібен час. Потрібен час для людей, нове покоління, велика робота, довгий шлях. Але нам треба зберегти це ядро, тому що це — ядро України сьогодні", — переконаний Зеленський. 

Крім того, президент закликав молодь жити з відчуттям, що Росія не змогла відібрати у них найпрекрасніші роки студентства. 

"Вони хотіли забрати максимально у вас час. Але щоб ви знали, що це ваше життя, і ви його нікому не віддали. У вас уже великий досвід, і в цьому досвіді, якщо зберегти цінності, у нас буде ціннісна країна. Бажаю вам це зберегти", - додав Зеленський.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ