Адвокат роз'яснив, що чекає на українців, які не оновили дані в ТЦК | ZI.ua
Акция закончилась

Що чекає на мешканців Костянтинівки призовного віку, які не оновили дані до ТЦК

26 квітня 2024, 13:23 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 19728
Поділитися:
Що чекає на мешканців Костянтинівки призовного віку, які не оновили дані до ТЦК
Фото из открытых источников

Новий закон про мобілізацію набуде чинності 18 травня. Що загрожує українцям, які не оновили дані у ТЦК та СП протягом 60 днів, розповів адвокат Микола Максимов, пише TODAY.

Адвокат повідомив, що українці призовного віку, які ще не оновили свої військово-облікові дані після початку війни, мають 60 днів, щоб зробити це. Якщо громадянин так і не прийшов до Територіального центру комплектування, то ця структура звернеться до поліції, щоб оголосити його у розшук.

Саме на поліцію, а не на ТЦК, буде покладено функцію з розшуку ухилістів через два місяці після набрання чинності законом про мобілізацію.

«Якщо ТЦК звертається до поліції з метою доставки розшукуваної особи до ТЦК, відбувається адміністративне затримання. До людини можуть бути застосовані примусові заходи, передбачені Кодексом про адміністративні правопорушення. Тобто таку людину доставляють до ТЦК», – зазначив Микола Максимов.

Якщо правоохоронці так і не зможуть знайти призовника, вони повідомлять про це ТЦК, після чого буде звернення до суду.

Орган юстиції може ухвалити рішення про накладення штрафу на порушника закону аж до 25 тис. грн. Також суд може заборонити користування транспортним засобом.

Якщо ж штраф не буде сплачено, далі набирає чинності стандартна процедура залучення виконавчої служби. Вона може накласти арешт на майно ухиліста або навіть вимагати від банку заблокувати його карткові рахунки.

Оновити свої військово-облікові дані можна буде також онлайн. І тому Міністерство оборони розробляє так званий електронний кабінет призовника.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ