Аферист “заробив” круглу суму на довірливих мешканцях Донеччини | ZI.ua
Акция закончилась

Шахрай "заробив" 100 тисяч на довірливих переселенцях Донецької області

14 травня 2024, 15:12 | Кримінал | Краматорськ 1875
Поділитися:
Шахрай "заробив" 100 тисяч на довірливих переселенцях Донецької області

Півроку поліція Краматорська отримувала звернення від громадян, які втрачали гроші з банківських карток. Заявники переходили за посиланнями в інтернеті, сподіваючись отримати допомогу ВПО.

Як повідомила поліція Донецької області, зловмиснику, який вигадав схему, повідомили про підозру за двома статтями кримінального кодексу України. Чоловік отримував дані банківських карток громадян за допомогою фішингових сайтів. Це не перша його спроба заробити незаконно: на момент отримання підозри 22-річний чоловік уже чекав на суд за аналогічні правопорушення.

"Заявники розповідали, що знаходили в інтернеті та месенджерах інформацію про надання допомоги переселенцям від благодійних організацій, у тому числі міжнародних. Після переходу за посиланням, їм пропонувалось ввести логін та пароль для входу в онлайн банкінг. Незабаром всі кошти з рахунків зникали", 一 повідомили в поліції.

У правопорушника вилучено мобільні телефони, які підтверджують його злочинну діяльність. Слідчі поліції Краматорська повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 "Шахрайство" та ч. 1 ст. 209 "Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом" Кримінального кодексу України. 

Зловмисник встиг вкрасти кошти із восьми карток на загальну суму близько 100 тисяч гривень.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ