Руйнування водоскидного шлюзу в Краматорську: Йдуть роботи по відновле | ZI.ua
Акция закончилась

Руйнування водоскидного шлюзу в Краматорську: Йдуть роботи по відновленню

5 квітня 2023, 14:50 | Офіційно | Краматорськ 2790
Поділитися:
Руйнування водоскидного шлюзу в Краматорську: Йдуть роботи по відновленню

У Краматорській громаді укріпили берегову лінію водойми, з якої вчора йшло неконтрольоване скидання води. Ведеться підготовча робота зі створення загородження у водоскидному шлюзі для мінімізації наслідків розливу води в річці Бичок.

Про хід робіт повідомила Донецька ОВА.

Також для забезпечення скидання води було проведено ряд технологічних заходів на суміжних греблях. Повідомляється, що напір води в водоскидному шлюзі водосховища зменшився, річка Бичок повернулася в своє русло. 

"Продовжуємо обстежувати затоплені ділянки, відкачувати воду з підвалів підтоплених будинків, фіксуємо та документуємо руйнування. Усім постраждалим буде надана компенсація з місцевого бюджету та допомога у відновленні пошкодженого житла - вже є домовленість обласної адміністрації з міжнародними організаціями щодо надання необхідних будівельних матеріалів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вчора на одній з водойм частково зруйнувався водоскидний шлюз, в результаті чого сталось неконтрольоване скидання води. Близько 260 будинків на 30 вулицях підтопило.

Раніше повідомлялося, що постраждалі від повені в Краматорську можуть подати заявку на отримання допомоги.





Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі