Розслідування удару по Польщі: Подробиці | ZI.ua
Акция закончилась

Розслідування удару по Польщі: Подробиці

17 листопада 2022, 15:10 | Офіційно 1152
Поділитися:
Розслідування удару по Польщі: Подробиці
Взрыв в Польше 15 нояборя

У Польщі на місці падіння ракети зібрані певні докази, заявив глава Бюро міжнародної політики при президенті Польщі Якуб Кумох в інтерв'ю TVN24.

"Сьогодні є багато свідчень того, що одна з ракет, яка повинна була збити російську ракету, не потрапила в ціль, не спрацювала система самознищення, і ця ракета, на жаль, призвела до трагедії", - повідомив Кумох.

За його словами, на місці падіння працює польсько-американська слідча група. Звернення ж української сторони щодо надання їй доступу до розслідування не залишилося без уваги.

"Якщо обидві сторони погодяться, а наскільки мені відомо, заперечень з американської сторони немає, то найближчим часом такий доступ може бути надано. Якщо у слідчої групи не буде зауважень на технічному рівні, то, напевно, не буде підстав відмовляти українцям в доступі", - пояснив він.

Також він сказав, що є відеозаписи, проте говорити про їхній зміст він не може.

"Уламки ракети, глибина кратера, експерти обчислюють напрямок, звідки прилетіла ракета, навіть кількість палива, яке вона використовувала", - відповів він на питання про докази.

Разом з тим додається, що "ніхто не звинувачує Україну в тому, що вона навмисно бомбила польську територію", оскільки Росія несе повну відповідальність за все, що падає.

"Це нагадує ситуацію, коли людина вийшла на дорогу і викликав зіткнення між автомобілем і автобусом. Винна машина? Ні, винна людина, яка вийшла на дорогу і викликала аварію", - сказав він.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що вибухи на сході Польщі були нещасним випадком.

Нагадаємо, 15 листопада Росія здійснила масовану ракетну атаку по Україні, в повітряному просторі зафіксували 96 ракет. На Львівщині українське ППО збило 10 ворожих ракет. У Польщі, недалеко від кордону з Україною, в селі Пшеводув дві ракети впали на території сільгосппідприємства, через що загинули двоє людей.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ