В Україні зменшився розмір компенсації за програмою «Прихисток» у опалювальному | ZI.ua
Акция закончилась

Розмір виплат за програмою «Прихисток» зменшився: Кого стосується у Костянтинівці

4 січня 2024, 11:58 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 11358
Поділитися:
Розмір виплат за програмою «Прихисток» зменшився: Кого стосується у Костянтинівці
Фото из открытых источников

З початку військових дій чимало мешканців Костянтинівки безкоштовно розмістило у своїх будинках переселенців із Бахмута, Торецька та інших міст України. Нові мешканці сприяли збільшенню витрат під час оплати комунальних послуг.

У березні минулого року уряд своєю постановою №333 ухвалив програму «Прихисток». У цьому документі було розроблено Порядок компенсації витрат на комуналку українцям, які безкоштовно притулили переселенців.

Спочатку було заплановано виплачувати за кожен день розміщення переселенців у літній період компенсувати 14,77 грн. В опалювальному сезоні сума щоденної компенсації дорівнювала 30 грн.

Виплати здійснювалися за рахунок товариства Червоного Хреста України (ОККУ). Однак восени ОККУ надіслало листа до Міністерства реінтеграції про те, що «стан наявного фінансового ресурсу не дає можливості забезпечити фінансування компенсації у розмірі 30 грн на день»

Лист був направлений до обласних ВДА, а звідти – до УСЗН територіальних громад. У зв'язку з цим в УСЗН при розрахунку компенсації протягом усього року використовується коефіцієнт 14, 77.

Тому за кожен місяць нараховується компенсація у розмірі 14,77 грн за один день. Так, за листопад минулого року сума вже отриманої костянтинівцями компенсації склала 443 грн.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ