В Україні збільшився розмір однієї з доплат до пенсії —, які суми встановлені | ZI.ua
Акция закончилась

Розмір однієї з доплат до пенсії збільшився і для мешканців Костянтинівки

7 червня 2024, 18:02 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 9669
Поділитися:
Розмір однієї з доплат до пенсії збільшився і для мешканців Костянтинівки
Фото из открытых источников

Після підвищення прожиткового мінімуму зріс і розмір доплат за понаднормовий стаж. Згідно з українським законодавством, така доплата нараховується за кожний рік понаднормового стажу.

Відповідно до ЗУ «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», доплата за понаднормовий стаж передбачена для пенсіонерів, які отримують пенсію за віком.

Це стосується тих, чий стаж перевищує 30 років для жінок та 35 років для чоловіків, якщо вони вийшли на пенсію після жовтня 2011 року. 

Якщо українці вийшли на пенсію до жовтня 2011 року, то надстаж для чоловіків рахують після 25 років стажу, а для жінок після 20-ти.

Розмір доплати за понаднормовий стаж

Відповідно до законодавства розмір доплати за понаднормовий стаж не може перевищувати 1% від мінімального розміру пенсії за віком. Цього року її розмір становить 2361 грн, отже, доплата за один рік понаднормового стажу становить 23,61 грн.

Таку доплату додають за кожен повний рік, який людина відпрацювала понад обов'язкову норму страхового стажу. Так, наприклад, за 10 років наднормативного стажу до пенсії цього року щомісяця доплачують 236,1 грн.

Зазначений розмір доплати виплачують лише тим, чия пенсія перевищує прожитковий мінімум для непрацездатних осіб. В іншому випадку доплата буде меншою.

У разі зростання прожиткового мінімуму доплата за понаднормовий стаж перераховується лише для непрацюючих пенсіонерів..


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ