В І кварталі різниця між власними ресурсами та витратами держави становить 257 млрд | ZI.ua
Акция закончилась

Різниця між власними ресурсами та витратами держави в І кварталі становить 257 млрд грн

3 квітня 2024, 20:03 | Світ та людина 1644
Поділитися:
Різниця між власними ресурсами та витратами держави в І кварталі становить 257 млрд грн

Україні в перші три місяці року не вистачило 257,4 млрд грн для виконання видатків державного бюджету. Про це розповіла LIGA.net голова парламентського комітету з питань бюджету Роксолана Підласа.

За словами народної депутатки, власний ресурс країни, до якого зараховуються доходи державного бюджету (за винятком грантів урядів іноземних держав), надходження від приватизації, повернення кредитів державному бюджету, а також кошти від розміщення ОВДП, в січні-березні 2024 року становить 550,1 млрд грн.

Водночас витрати, які складаються з видатків державного бюджету, погашення державного боргу та надання кредитів з бюджету, дорівнювали 807,5 млрд грн.

– Різниця між власними ресурсами та витратами за три місяці року склала 257,4 млрд грн. Ця сума і покривається коштом міжнародної допомоги – грантами і кредитами, – додала Підласа.

Тим часом березень став безпрецедентним за обсягом фінансової допомоги Україні, попри відсутність нових траншів із боку другого за величиною донора – Сполучених Штатів Америки. Загалом у березні Україна отримала близько $9 млрд, зокрема 4,5 млрд євро від Європейської комісії, $880 млн від МВФ, $1,5 млрд від Канади.

На початку 2024 року Японія стала найбільшим донором бюджетної підтримки України, коли затримувалася фінансова допомога від Євросоюзу та США.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ