Костянтинівка у списку обстріляних пунктів: Зведення Генштабу | ZI.ua
Акция закончилась

Ранок 28 лютого: Обстановка на Бахмутському напрямку вкрай напружена

28 лютого 2023, 08:34 | Офіційно 1959
Поділитися:
Ранок 28 лютого: Обстановка на Бахмутському напрямку вкрай напружена

Ворог основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах. Минулої доби ЗСУ відбили понад 60 атак противника на зазначених напрямках, повідомляє Генштаб.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник провів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Макіївка, Площанка, Кремінна, Діброва та Білогорівка Луганської області. Здійснив артилерійські обстріли по районах населених пунктів Дворічна, Лиман Перший, Гряниківка, Курилівка, Кислівка і Табаївка Харківської області; Новоселівське, Невське, Червонопопівка і Діброва - Луганської та Спірне і Роздолівка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Васюківка, Оріхово-Василівка, Берхівка, Ягідне та Бахмут Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали Залізнянське, Дубово-Василівка, Берхівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Костянтинівка, Кліщіївка, Залізне, Озарянівка, Майорськ, Південне та Нью-Йорк. 

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник продовжує атакувати позиції наших військ, здійснив декілька безуспішних наступів в напрямку Кам’янки, Красногорівки та Мар’їнки Донецької області. Здійснив артилерійські та мінометні обстріли районів населених пунктів Авдіївка, Ласточкине, Нетайлове, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Невельське, Мар’їнка, Богоявленка, Новомихайлівка, Велика Новосілка, Нескучне та Вугледар.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що ситуація на фронті складна.

"Ворожа армія нарощує інтенсивність штурмових дій. Найскладніша ситуація залишається на Бахмутському напрямку. Ворог при наступальних діях використовує тактику виснаження та тотального руйнування. Водночас, ворог зазнає значних втрат, щодня втрачаючи від 600 до 1000 осіб. дії в умовах кількісної переваги супротивника", - повідомляє вона.

Також про вкрай напружену ситуацію на цьому напрямі повідомив Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

"Незважаючи на суттєві втрати, ворог кинув у наступ найбільш підготовлені штурмові загони "Вагнера", які намагаються прорвати оборону наших військ та оточити місто", - заявив Сирський.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі