Про підозру двом бойовикам повідомила прокуратура | ZI.ua
Акция закончилась

Прокуратура повідомила про підозру двом бойовикам

3 квітня 2024, 15:05 | Кримінал 1056
Поділитися:
Прокуратура повідомила про підозру двом бойовикам

Підозрюються двоє учасників окупаційних військ, які підтримували вогнем російських штурмовиків. Про це повідомив відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

Згідно з повідомленням, у серпні 2014 року проросійськи налаштований мешканець м. Макіївки у складі 1-го армійського корпусу квазіреспубліки брав участь в боях проти українських захисників у с. Спартак Донецького району. Також він воював у розвідувальному взводі бригади «Оплот» в смт Оленівці Волноваського району, 11-й ОМСБр «Восток» та батальйоні «Сомалі».

Повномасштабне вторгнення РФ на територію України чоловік зустрів у складі «взводу радіаційного, хімічного та біологічного захисту 114-ої ОМСБр» у якості вогнеметника. Він відпрацьовував навички застосування, зокрема, хімічної зброї на полігоні у м. Моспиному та утримував бойові позиції окупантів на околицях м. Авдіївки.

Житель смт Біловодська Луганської області з вересня 2023 року обслуговував мінометну батарею 2-го мотострілецького батальйону 123-ї мотострілецької бригади ЗС РФ. Після підписання контракту з міноборони держави-агресора він на посаді старшого навідника забезпечував оборону й вогневу підтримку російських штурмовиків в с. Вікторівці та с. Білогорівці на Луганщині.

У лютому 2024 року обох чоловіків затримали українські військовослужбовці поблизу м. Авдіївки та с. Берестового Бахмутського району.

Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ