Житель Костянтинівки, який убив свою матір, ледь не уникнув покарання | ZI.ua
Акция закончилась

Прокуратура домоглась остаточного вироку для мешканця Костянтинівки, який убив хвору матір

14 грудня 2023, 15:12 | Кримінал | Костянтинівка 3090
Поділитися:
Прокуратура домоглась остаточного вироку для мешканця Костянтинівки, який убив хвору матір

Житель Костянтинівки, якого засудили за вбивство матері, мало не уникнув покарання. Прокурори Донеччини домоглися призначення покарання у вигляді 17 років ув'язнення з конфіскацією майна. 

Подія сталася 11 травня 2016 року про неї ZI повідомляли раніше. Неодноразово судимий за крадіжки та зберігання наркотиків, чоловік вживав удома алкогольні напої разом із 55-річною матір'ю. Знаючи, що жінка нещодавно отримала пенсію, син вимагав гроші на чергову пляшку, але вона йому відмовляла. Втративши терпіння, розлючений чоловік накинувся на матір із кулаками. Він стягнув її з дивана і з десяток разів ударив обличчям об підлогу, після чого побив по спині ногами.

Через хворобу жінка не могла пересуватися без милиць, тому сховатися від побоїв сина їй не вдалося. Використовуючи безпорадний стан матері, син підняв її за ногу вгору і, утримуючи головою вниз, став сильно трясти. Потім кинув на диван, порізав їй лезом руку і завдав численних ударів ногами та руками по тулубу та голові. Від отриманих тяжких травм жінка померла на місці, а чоловік ліг спати. 

Вранці вбивця, так і не знайшовши у квартирі грошей, виніс тіло матері на вулицю та залишив біля будинку, зімітувавши її «самогубство» внаслідок падіння з балкону 4-го поверху. Проте ввести в оману слідство та суд йому не вдалось і у лютому 2017 року чоловіка було засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

З огляду на неправильне застосування судом Закону України про кримінальну відповідальність прокуратура подала апеляційну скаргу та після нового розгляду справи в суді першої інстанції строк ув’язнення засудженому збільшився до 17 років. Втім законної сили новий вирок не набрав через оскарження його стороною захисту.

З початком військового вторгнення рф в Україну та захоплення будівлі Донецького апеляційного суду у м. Маріуполі, матеріали кримінального провадження було втрачено. Однак органи прокуратури вжили дієві заходи для їх відновлення з метою ухвалення остаточного судового рішення.

Наразі Дніпровським апеляційним судом скарги обвинуваченого та його захисника відхилено, а вирок суду першої інстанції залишено без змін. Таким чином прокуратура запобігла уникненню вбивцею кримінальної відповідальності за вчинені злочини.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ