Про примусову евакуацію: Поліція змушена розшукувати дітей в підвалах | ZI.ua
Акция закончилась

Про примусову евакуацію: Поліція змушена розшукувати дітей в підвалах

8 березня 2023, 17:16 | Офіційно | Бахмут 1950
Поділитися:
Про примусову евакуацію: Поліція змушена розшукувати дітей в підвалах
Эвакуация из Нью-Йорка

Дітей, які знаходяться в Бахмуті Донецької області, будуть вивозити в супроводі принаймні одного з батьків або опікунів. Відмовитися від евакуації буде неможливо. Про це керівниця Мінреінтеграції Ірина Верещук розповіла в ефірі телемарафону.

"У нас є градації: території, які знаходяться в оточенні і блокуванні, де ведуться активні бойові дії, де можливі бойові дії. Все це відзначає Генеральний штаб і Міністерство оборони за поданням ОВА", - зазначила Верещук.

За її словами, активні бойові дії зараз тривають в 132 громадах, проте примусова евакуація поки буде тільки з Бахмута.

Верещук запевняє, що дітей не будуть розлучати з рідними.

"Ні в якому разі дитину розлучати з сім'єю не будемо. Якщо дорослий приймає рішення, він повинен підписати відповідну форму і відмовитися від евакуації. Якщо є малолітня дитина на утриманні, ця опція не працює щодо одного з дорослих. Вони зобов'язані супроводжувати дитину до місця, куди буде здійснюватися евакуація", - пояснила міністр.

На питання про те, що буде з дітьми, якщо батьки категорично відмовляться виїжджати, вона відповіла: "Досвід останнього місяця показує, що якщо наша Нацполіція або евакуаційні групи прибувають на місце, де знаходиться дитина з дорослим, як правило, люди не відмовляються".

Верещук зазначила, що люди в Бахмуті в основному зараз ховаються в підвалах, тому основною проблемою для правоохоронців залишається їх знайти.

"Діти, які опинилися в зоні проведення бойових дій, не можуть самі про себе подбати. Тому вся відповідальність за них - на дорослих. Відмова батьків або опікунів евакуювати дитину не допускається. Адже мова йде про його життя", - підкреслила чиновниця.

Нагадаємо, 7 березня Кабмін схвалив механізм примусової евакуації дітей із зони бойових дій.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі