Яку матеріальну допомогу одержують власники зруйнованих будинків на Донеччині | ZI.ua
Акция закончилась

Прифронтова зона: Люди виїжджають повільно, доставляти туди гуманітарку складно

10 липня 2024, 16:16 | Офіційно 747
Поділитися:
Прифронтова зона: Люди виїжджають повільно, доставляти туди гуманітарку складно
Photo by Vlada Liberova/Libkos/Getty Images

У Покровській громаді зараз перебуває 61 тисяча людей. Після обстрілу 8 липня, коли загинуло четверо людей та ще троє отримали поранення, кількість охочих виїхати не збільшилася.

"Внаслідок позавчорашньої масованої атаки по Україні на Донеччині загинули 7 людей і 10 отримали поранення. Двоє з поранених перебувають у тяжкому стані — їх транспортували до лікарень Дніпра. Інші лікуються на території області", — повідомив в ефірі телемарафону голова Донецької ОВА Вадим Філашкін.

За його словами, до Покровська зараз евакуюються ті люди, які змушені були виїхати з прифронтових населених пунктів. Також для тимчасового притулку обирають Краматорськ.

Філашкін розповів, що місцева влада за кожен зруйнований будинок, який неможливо відновити, виплачує по 80 тисяч грн. А власникам будівель, які можна відремонтувати, видаються будівельні матеріали.

З лінії фронту продовжується примусова евакуація. Органи влади, рятувальники, "Білі янголи" працюють у цьому напрямі. А на складніших територіях, таких як Красногорівка, в евакуації допомагають військовослужбовці.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ