Зведення Генштабу ЗСУ на сьогодні. середу. 18 жовтня | ZI.ua
Акция закончилась

При обстрілі Запоріжжя є загиблі і поранені: Зведення Генштабу ЗСУ на ранок 18 жовтня

18 жовтня 2023, 07:43 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 1383
Поділитися:
При обстрілі Запоріжжя є загиблі і поранені: Зведення Генштабу ЗСУ на ранок 18 жовтня
Фото из открытых источников

Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході і півдні України, наступальну операцію на Мелітопольському напрямку.

І наступальні дії на Бахмутському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах.

З початком доби російські окупанти завдали ракетного удару по житловiй багатоповерхівці у центрі Запоріжжя: є загиблі, поранені і зниклі безвісти. Інформація про наслідки цієї терористичної атаки уточнюється.

За минулу добу сталося 69 бойових зіткнень. Всього ворог завдав три ракетних і 35 авіаційних ударів, зробив 39 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населеним пунктам.

Також російські окупанти завдали чергової ракетно-авіаційний удар по Україні, застосувавши керовану авіаційну ракету Х-59, зенітні керовані ракети С-300 і 6 ударних БПЛА типу Shahed-136/131.

Силами та засобами протиповітряної оборони знищена одна керована авіаційна ракета Х-59 і 6 «шахедів». В результаті російських терористичних атак, на жаль, є загиблі і поранені серед цивільного населення. Руйнування і пошкодження отримали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Авіаційні удари отримали: Миколаївка Сумської області; Серебрянське лісництво, Білогорiвка Луганської області. Під ударами ворога виявилися Спірне, Веселе, Нью-Йорк, Авдіївка, Степове, Мар’їнка, Урожайне, Старомайорське, Рівнопiль Донецької області. А також Беріслав, Веселе Херсонської області.

Під артилерійським вогнем виявилися близько 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької і Херсонської областей.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському і Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність в прикордонних районах. Він проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки. Нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в белгородській області.

На Куп’янському напрямку  українські воїни відбили понад 15 атак ворога в районах населених пунктів Синьковка, Іванівка та Кисловка Харківської області і ще 9 атак у Надії Луганській області.

На Лиманському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення недалеко від Кліщіївки  Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута, наносять окупантам втрати в живій силі і техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку ворог не залишає спроб оточити Авдіївку. Тут відображені п'ять атак ворога.

На Мар’їнському і Шахтарському напрямках наші захисники відбили понад 20 атак окупантів в районі Марьінкі і Новоміхайловкі Донецької області. А також дві атаки на південь від Золотої Ниви і на південь від Пречистівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене становище на південний захід від Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку українські захисники ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогненна поразка по тилах противника.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, мають частковий успіх на південь від Роботиного Запорізької області. Наші воїни наносять окупаційним військам шкоди в живій силі і техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника і три удари по зенітно-ракетних комплексів ворога.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ