Кому заплатять десять пенсій: як було раніше, і що змінилося | ZI.ua
Акция закончилась

Право на отримання 10 пенсій у 60 років мають багато мешканців Костянтинівки

18 вересня 2024, 14:15 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 363
Поділитися:
Право на отримання 10 пенсій у 60 років мають багато мешканців Костянтинівки
Екатерина отработала воспитателем в детском саду более 30 лет. В декабре ей исполнится 60 лет, имеет ли женщина право на получение сразу 10 пенсий?
Катерина відпрацювала вихователем у дитячому садку понад 30 років. У грудні їй виповниться 60 років, чи має жінка право на отримання одразу 10 пенсій?

Відповідь на це питання опублікована в газеті «На пенсії»

 Так, ця норма діє, але, як завжди, є нюанси. Деякі пенсіонери при досягненні пенсійного віку мають право отримати разову допомогу у розмірі десяти місячних пенсій. Раніше подібне правило діяло для державних службовців.

Сьогодні ж пільга існує для тих, хто мав би право на пенсію за вислугу років серед учителів, лікарів, соцпрацівників, спортсменів та артистів.

Відразу десять пенсій виплачують тим, хто має 35 років стажу на відповідних посадах для чоловіків та 30 років для жінок. Але є умова: вони до цього не отримували іншу пенсію (наприклад, за вислугу років чи інвалідності).

Так, наприклад, вчителька чи вихователька працювала все життя у школі чи дитсадку (до 60 років) і не оформляла до цього пенсію за вислугу років. То при настанні пенсійного віку у 60 років вона цілком може право оформити і пенсію за віком, і отримати одразу грошову допомогу у розмірі 10 пенсій.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ