У селищі Нью-Йорк горів фенольний завод | ZI.ua
Акция закончилась

Пожежа на фенольному заводі на Донеччині: Що відомо

3 липня 2024, 19:45 | Надзвичайні події | Торецьк 1695
Поділитися:
Пожежа на фенольному заводі на Донеччині: Що відомо

У селищі Нью-Йорк Донецької області горів фенольний завод, але рятувальники туди виїхати не могли через відсутність умов безпеки. 

Спікер Державної служби з надзвичайних ситуацій на Донеччині Вероніка Бахал повідомила виданню Новини Донбасу, що 30 червня до ДСНС надійшла інформація про пожежу на фенольному заводі в Нью-Йорку.

"Проте підрозділи ДСНС туди не залучалися через загрозу життю особового складу. Після 30 червня повідомлень про пожежу на фенольному заводі не надходило", – відзначила вона.

Як розповів у коментарі "Вільному радіо" народний депутат Муса Магомедов, який понад 10 років був генеральним директором Авдіївського коксохімічного заводу, пов'язаного у виробничих процесах з фенольним заводом у Нью-Йорку, руйнування будівель цього підприємства може загрожувати навколишньому середовищу, адже там можуть зберігатися залишки сировини. 

"Але ще масштабнішими можуть бути наслідки удару по іншому об'єкту поряд із заводом. На мою думку, велику загрозу несуть сховища відходів, бо якщо зруйнують дамбу сховища, то це забруднення піде підземними річками. І це стане дуже великою проблемою. Якщо така вода десь осяде, вона розчиниться протягом двох-трьох годин", – сказав Магомедов.

Три дні тому військовий оглядач Олександр Коваленко у фейсбук повідомив, що росіяни скинули тритонну авіабомбу на Нью-Йорк. Також опубліковано відео:

Нагадаємо, що під обстріл потрапляють поля, у тому числі і в Іллінівській громаді, внаслідок чого знищується врожай зрілої пшениці.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ