Серед затриманих підозрюваних агентів ФСБ – колишній помічник нардепу з Дружківк | ZI.ua
Акция закончилась

Колішный Помічник нардепа із Дружківки – серед затриманих «агентів ФСБ» (оновлено)

27 березня 2023, 11:44 | Кримінал | Дружківка 3048
Поділитися:
Колішный Помічник нардепа із Дружківки – серед затриманих «агентів ФСБ» (оновлено)

За даними слідства, в 2022 році представники ФСБ РФ завербували двох громадян України, які проживали на території держави-агресора. Для виконання завдань кураторів з проведення підривної діяльності на території нашої держави вони залучили чотирьох жителів Донецької та Харківської областей, а також двох українців, які зараз проживають в РФ. Про це повідомив відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

За даними джерела Української Правди в правоохоронних органах, один із затриманих є жителем Дружківки, має посвідчення помічника народного депутата від ОПЗЖ Валерія Гнатенко ( колишнього мера Дружківки ) і журналіста.

Згідно з інформацією, при процесуальному керівництві Донецької обласної прокуратури чотирьом громадянам України повідомлено про підозру в державній зраді, скоєному в умовах воєнного стану ( ч. 2 ст. 111 КК України ).

З метою передачі розвідувальної інформації використовувалися акаунти в месенджері під псевдонімами. Для конспірації частина повідомлень була зашифрована. Куратори давали « агентам » завдання, які, отримавши необхідні дані, посилали їх представникам іноземної організації.

Прихильники « російського світу » збирали інформацію про місця дислокації військової техніки, блокпостів і вогневих позицій ВСУ, а після « прильотів » підтверджували дані і відправляли фото і відео. Зокрема, в текстових повідомленнях і скріншотах Google maps містилися координати місцезнаходження танків, окопів, постів, доріг, рух броньованих машин і далекобійної зброї в містах Дружківка, Краматорськ і Костянтинівка Донецької області, а також в Харкові і Богодуховському районі.

За свою роботу на окупантів вони отримували грошову винагороду в рублях.

Крім того, один з учасників агентурної мережі розробив і надавши представникам спецслужб план зі схемою організації так званої влади в Дружківці під час окупації, запропонувавши собі на посаду « радника мера ».

За даними джерела УП в правоохоронних органах, зокрема, мова йде про громадянина на ім'я Олександра Добродомова, який є чинним помічником-консультантом народного депутата від забороненої зараз партії ОПЗЖ екс-мера Дружківки Валерія Гнатенко.

В ході санкціонованих слідчим суддею обшуків виявлені і вилучені мобільні телефони, банківські карти, на які перераховувалися кошти з РФ, ноутбуки, триколори, посвідчення помічника депутата ВР на громадських засадах і документи з кресленнями і мітками. Одна з відміток виявилася місцезнаходженням боєприпасів, що планувалося використовувати для проведення диверсії.

Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без альтернативи внесенню застави. Досудове розслідування і оперативний супровід – ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях.

Пізніше Валерій Гнатенко опублікував уточнюючу інформацію, в якій заявив, що Добродомов вже не є його помічником-консультантом:

« Олександр Добродомов не є чинним помічником народного депутата Валерія Гнатенко – офіційне спростування.

Олександр Добродомов, якого ЗМІ називають причетним до агентурної мережі ФСБ РФ, не є помічником народного депутата і екс-міра Дружківки Валерія Гнатенко.

Добродомов був офіційно відрахований з посади помічника-консультанта народного депутата України на громадських засадах 4 липня 2022 року за поданням народного депутата Валерія Гнатенко. Це документально підтверджено розпорядженням Апарату Верховної Ради.

При необхідності Валерій Гнатенко готовий надати повне сприяння в розслідуванні, де підозрюється один з його екс-помічників ».






Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ